SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Begüm Cinayeti Davası..

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesi Adagören Köyü’ndeki bir bahçe evinde yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu öldürülen Begüm Kartal’ın katil zanlısı ile yardım etmek ve suç delillerini saklamakla suçlanan 2 yakını hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Tutuklu olan 3 zanlı, 24 Mayıs’ta mahkeme önüne çıkacaklar.. Katil zanlısı 21 yaşındaki Osman U. hakkında, “Olası Kasıt İle Adam Öldürmek” suçlamasıyla 25 yıla kadar, akrabası 20 yaşındaki Mehmet D. hakkında “Olası Kasıt İle Adam Öldürme Suçuna Yardım Etme” suçlamasıyla 15 yıla kadar, katil zanlısının amcası 40 yaşındaki Yaşar U. hakkında ise “Suç Delillerini Yok Etme, Değiştirme” suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istendiği bildirildi.

KINA GECESİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ..
Malatyaspor eski futbolcularından işadamı Hasan Kartal ve Eczacı Nazan Kartal’ın tek çocukları olan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal, Eczacı Fezan ve Zeki Özyavuz’un kızları olan avukat arkadaşı Senem Özyavuz’un, 28 Ağustos 2005 gecesi Battalgazi ilçesi Adagören Köyü sınırlarındaki Özyavuzlara ait bahçe evinde yapılan kına gecesi sırasında, dışarıdan açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Ülke genelinde büyük yankı uyandıran, yaygın basında geniş bir şekilde yansıtılan olay uzun süre faili meçhul kalmıştı. Begüm Kartal’ın cesedinin yanı sıra, olayın meydana geldiği bahçedeki evin duvarında toplam 3 adet mermi çekirdeği bulunmuş, mermilerin 9 mm. çaplı, Parabellum tipinde bir silahtan atıldığı saptanmıştı. Kına gecesine katılan tüm davetlilerin ayrıntılı ifadeleri alınırken, silah sahibi olanların silahlarının balistik incelemeleri yapılmış, sonuca ulaşılamamıştı. Olaydan sonra Savcılık ve Jandarma tarafından olay yerinde birçok teknik araştırma yapılmış, 30 Aralık 2005 tarihinde yapılan keşifte, mukayeseli atışlarla Kartal’ın ölümüne neden olan silahın, olay yerine 110 ile 175 metre arasındaki bir mesafeden ateşlendiği sonucuna varılmıştı.

Jandarma ekipleri araştırmayı sürdürürken, Malatya’da bir fırında çalışan Mehmet D.adlı şahısa ulaşılmış, bu şahsın bir tanıdığına, halasının oğlu olan Osman U.’nun, Adagören Köyü’nde bir kızı vurduğunu söylediği bilgisinin ardından araştırma derinleştirilmiş, Mehmet D.’nin yanı sıra Osman U.adlı şahıs yakalanmışlardı. Yakalanan Osman U., suçlamaları kabul etmemiş, cinayeti televizyondan duyduğunu öne sürmüştü. Jandarmanın teknik araştırması ve bazı telefon görüşmeleriyle ilgili detaylı araştırmaların ardından Osman U.ile Mehmet D., 5 Ocak 2006 tarihinde tutuklanmışlardı.

Bir süre sonra da, olay hakkında bilgisi olduğu, bazı tanıklara baskı yaparak yönlendirmeye çalıştığı, suç delilini yok ettiği gerekçesiyle, katil zanlısı Osman U.’nun amcası Yaşar U. yakalanmış, bu şahıs da 6 Mart 2006 günü tutuklanmıştı.

DAVA AÇILDI..
Olayla ilgili olarak görevlendirilen, tüm soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç’ın, olayla ilgili iddianamesini hazırlayıp, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtığı bildirildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davayla ilgili ilk duruşmanın 24 Mayıs 2006 Çarşamba günü yapılacağı belirtilirken, iddianamede ilginç ayrıntıların da yeraldığı öğrenildi.

İddianamede, Jandarmaya yapılan ve daha sonra katil zanlısının kız kardeşi olduğu belirlenen birinin “yanıltmaya yönelik” telefon ihbarı ile iddialarına ilişkin detaylar da yeralırken, bu kişinin ihbarında düğün sahiplerinin oğlunu suçladığı, daha sonra 3 kişinin kendisine para verip ihbarda bulunduğunu öne sürdüğü ardından tüm iddialarının yalan olduğunu söylediği, Ekim ayındaki bu “yalan” ihbarın izinin sürülmesiyle ilk olarak tutuklulardan Mehmet D.’ye ulaşıldığı gibi bilgilerin de bulunduğu haber alındı.

İddianamede, zanlılardan Mehmet D.’nin, tutuklandıktan yaklaşık 1 ay sonra, dilekçe yazarak görüşmek istediğini bildirdiği, bu başvurunun ardından ifadesinin alındığı ve bazı detaylar anlattığı, o arada katil zanlısının cezaevinde kendisini “Akıllı ol” diye tehdit ettiğine ilişkin iddialarının da yeraldığı, yine bu şahsın cezaevindeki koğuş arkadaşlarına cinayetle ilgili bazı detayları anlattığı, olay yerine Mobilet motosikletle birlikte gittiklerini, Osman’ın ateş ettiğini, olayın ardından geri dönerken köprü altına saklandıklarını, bu şahsın kendisini tehdit ettiğini, ertesi gün zanlının daha sonra tutuklanan amcasının evine gittiklerini, daha sonra da görevlilerle birlikte, olay yeri ile çevresindeki yer göstermelerine katılıp, yapılan keşifte ifadesindeki ayrıntıları teyid ettiği ayrıntılarıyla yeraldı. İddianamede, katil zanlısı Osman U.’nun, Akpınar’daki bir yerde olayın ardından bir süre saklandığı belirtilirken, bu döneme tanık olan bir kişinin, Osman U.’nun başkasına kaçan kız kardeşini öldürdüğünü söylediğini ifade ettiği kaydedildi. 9 sayfalık iddianamenin son bölümlerinde, Mehmet D.adlı zanlının daha sonra, cezaevinde iken yeniden verdiği ifadesi ve yer gösterme, keşiflere rağmen, tutuklandığı sıradaki ifadesi dışındaki ifadelerinin doğru olmadığını söylediği de yeraldı.

İddianamenin son bölümünde, Osman U. ile Mehmet D.’nin, dayı-hala çocukları olduğu, diğer zanlı Yaşar U.’nun da Osman U.’nun amcası olduğu, olay gecesi Osman ve Mehmet’in köye birlikte gittikleri, Osman’ın ele geçirilemeyen 9 mm. çaplı tabanca ile kına merasiminin yapıldığı eve doğru, “orada bulunan kişilerin ölebileceğini ön gördüğü halde birden çok kez ateş ettiği, kurşunlardan birinin Begüm Kartal’a isabet ederek ölümüne yol açtığı, Mehmet D.’nin bu sırada silahı ateşleyen Osman’ın yanında olduğu, diğer tutuklu Yaşar U.’nun yeğini Osman’ı kurtarmak için silahı sakladığı, tanıkları tehdit ettiği, delilleri gizlediği, kına gecesinin yapıldığı yere doğru niçin ateş edildiğinin saptanamadığı” iddialarına yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız