SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Begüm Cinayetinin Zanlısı!..

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinin Adagören Köyü sınırları içerisindeki bir bahçede 28 Ağustos gecesi yapılan kına gecesi sırasında, bahçe dışından açılan ateş sonucu başının arkasından vurularak canveren Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Begüm Kartal’ın katil zanlısı Osman U. (fotoğraftaki) suçlamayı kabul etmezken, zanlıya yardımcı olmakla suçlanan akrabası Mehmet D.’nin ifadesi, cinayetle ilgili detayları içeriyor.

BEGÜM CİNAYETİ..
Malatyasporlu eski futbolcu- işadamı Hasan Kartal ile Eczacı Nazan Kartal’ın tek çocukları olan Begüm Kartal, Eczacı Fezan- Zeki Özyavuz çiftinin çocukları olan arkadaşı Avukat Sanem Özyavuz’un, 28 Ağustos’ta Adagören köyü sınırlarındaki bahçelerinde yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu başının arkasından vurularak yaşamını yitirmişti.

Olay, ülke çapında da yankı yaratmış ve yaygın basın organlarında da geniş bir şekilde yeralmıştı. Olayla ilgili olarak Jandarma tarafından İstihbarat birimlerinin de katıldığı özel araştırma-soruşturma timleri oluşturulmuş, ayrıca Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı da cinayet soruşturması için bir savcı görevlendirmişti.

5 AY SONRA 2 ZANLI YAKALANDI..
Cinayetten sonra sürdürülen araştırma, soruşturma ve teknik takip sonucu 21 yaşındaki Osman U. adlı zanlıya ulaşıldığı, olayla bilgisi olduğu gerekçesiyle bu şahsın dayısının oğlu olan 20 yaşındaki Mehmet D.’nin de katil zanlısıyla birlikte yakalandıkları bildirildi.

Jandarmada sorguları yapılan zanlılardan Mehmet D.’nin olayla ilgili ayrıntılı ifade verdiği, Osman U.’nun ise suçlamaları reddettiği öğrenildi.

İŞTE İFADELERDEN BAZI AYRINTILAR..
Jandarma’da sorguları tamamlanan zanlılardan Osman U. “Kasten Adam Öldürmek ve Ruhsatsız Silah Bulundurmak”, Mehmet D. ise “Suç Delillerini Saklamak” suçlamasıyla, 5 Ocak Perşembe günü Adliyeye verildiler.

Zanlılardan Mehmet D., katil zanlısı Osman U.’nun halasının oğlu olduğunu, bu şahsın zaman zaman evden kaçtığını ve değişik kimlikler kullandığını, Ağustos ayında bir akşam üstü kendisinin çalıştığı Akpınar’daki fırına gelerek cep telefonunu istediğini bildirdi. Mehmet D.'nin, Osman U.’nun, Battalgazi’deki bahçelerinin yakınındaki bir villada bulunan kızı “ayarlamak” için telefonu istediğini söyleyip, ayrıca “Ya ben, ya o” dediğini, kendisini uyarmasına rağmen “Bana kimse birşey yapamaz” diyerek ayrıldığını, yaklaşık bir hafta sonra tekrar işyerine geldiğini ve “Kız işini ne yaptın?” diye sorduğunda, “Ortadan kaybolmam lazım. Telefonun bana iki gün daha lazım” diye konuştuğunu, bu konuşmadan iki gün sonra tekrar fırına geldiğini ve “Yine ne halt karıştırdın?” diye sorduğunda, kimseye söylemeyeceğine dair yemin ettirip, “Başım belada, devlet peşimde” dediğini, sebebini sorduğunda "birini öldürdüm"diye konuştuğunu anlattığı öğrenildi.

Mehmet D.’nin, ifadesinde ayrıca Osman U.’nun ayrıca “Yerin kulağı ver” deyip başka birşey konuşmadığını, birlikte evlerine gittiklerini, yine telefonunu aldığını ve yorgan altında birileriyle konuştuğunu, bir ay kayıplara karışan Osman U.’nun daha sonra döndüğünü, ortada olmadığı dönemde İstanbul’da olduğunu, İstanbul’da 8 kişilik bir gruplarının olduğunu, bunlardan 2 kişinin yakalandığını, diğer arkadaşlarının bu nedenle kendisini İstanbul’a çağırdıklarını anlattığını, o sırada üzerindeki “siyah uzun bir silahı” gösterdiğini ve “Başıma bütün bu işleri bu tabanca açtı. Bunu yok etmem lazım.” diye konuştuğunu, daha sonra bazı yerlere uğradıklarını, bu sırada üzerinde kendi adı yazılı ancak başka fotoğraflar bulunan birkaç nüfus cüzdanı olduğunu gördüğünü, ertesi gün “Sana söylediklerimin hepsini unutacaksın, sana anlatmam hataydı” dediğini söylediği de haber alındı.

Mehmet D., dayısının oğlu Osman’ın, ara sıra Battalgazi’deki arazilerine gittiğini, arazinin yanındaki villada köpekler ve ayrıca güzel bir kız olduğunu, onu ayarlamaya çalıştığını, ayrıca sürekli amcası Yaşar U. ile pompalı tüfek ve tabanca ile atış yaptıklarını söylediğini, uzun telefon görüşmeleri yaptığını, bunu nasıl karşıladığını sorduğunda “30 milyona karşılık 300 milyar para getirecek” dediğini, bir kızı sevdiğini ve bu kızı ya kaçıracağını, ya da öldüreceğini söylediğini de ifade ettiği belirtiliyor. Mehmet D.’nin ifadesinde belirttiği kızın, kına gecesi yapılan Sanem Özyavuz olduğu öne sürülüyor.

Mehmet D.’nin ayrıca, Gökhan K.adlı bir kişinin kendisini sürekli rahatsız ettiğini, Begüm Kartal olayını sorduğunu, Begüm Kartal’la ilgili bildiklerini öğrenmek istediğini, kendisine “Silahı gömdüğünüz yeri söyle, yoksa seni silahla birlikte buraya gömerim” diye tehdit ettiğini de ifadesinde belirttiği, ayrıca Osman U.’nun adam öldüreceğine ihtimal vermediğinden dolayı ihbarda bulunmadığını söylediği haber alındı.

KATİL ZANLISININ İFADESİ..
Osman U. adlı zanlı ise ifadesinde hiçbir suçlamayı ve halasının oğlu Mehmet D.’nin hakkında söylediklerini kabul etmediği, aralarında geçtiği öne sürülen konuşmaları yapmadıklarını, telefonla İstanbul’da bulunan S.D.adlı kızla uzun süreli görüşmeler yaptığını söylediği öğrenildi.

Olayın meydana geldiği bahçe evinin civarında babasına ait bahçenin bulunduğunu, ancak bu eve yakın olmadığını, kına gecesini duymadığını, olayı bir süre sonra öğrendiğini, ailesine ait bahçede amcası Yaşar U.’nun evinin bulunduğunu kaydetti.

Bu ifadelerin ardından Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, iki zanlı hakkında tutuklama kararı verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız