SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Begüm'ün Katiline 16 Yıl Az''

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK: Oya ARMUTÇU- Hürriyet

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, beş yıl önce arkadaşı Senem Özyavuz’un kına gecesinde bir kurşunla ölen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal’ı (22) öldüren silahı ateşleyen Osman Ulu’ya verilen 16 yıl 8 ay hapis cezasını az buldu, üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Malatya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Ulu’yu, “Olası kastla adam öldürmekten” müebbet hapse çarptırmış, cezayı alt sınırdan 20 yıla, yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle 16 yıl 8 aya indirmişti. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, 29 Nisan 2009’da temyiz incelemesi sırasında Ulu’ya verilen cezanın üst sınır 25 yıla yakın şekilde belirlenmesi gerektiğini belirtip kararı bozmuştu. Yerel mahkeme, alt sınırdan 20 yıl üzerinden cezalandırmada direndi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, önceki gün direnme kararını görüştü ve Ulu’ya üst sınırdan 25 yıl kadar hapis cezası verilmesine hükmetti. Kurul kararı bağlayıcı ve kesin nitelik taşıyor. Mahkeme, Ulu’ya “Olası kastla adam öldürmek” suçundan üst sınırdan ceza verecek.

Kına gecesinde vuruldu

ESKİ Malatyasporlu futbolcu iş adamı Hasan Kartal ile eczacı Nazan Kartal’ın tek çocuğu Begüm, Malatya’nın Battalgazi İlçesi Adagören Köyü’nde 28 Ağustos 2005’te arkadaşı Senem Özyavuz’un kına gecesine katılmış, bahçede otururken başına isabet eden kurşunla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız