SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bekir Hoca Onuruna

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde uzun yıllar görev yapan Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Bekir Çetinkaya'nın onuruna bir çalıştay düzenlendi.

Üniversiteden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Kuruluş aşamasında Üniversitemize önemli katkıları bulunan, Eğitim ve Araştırmalarla Kimyaya 44 yılını adayan, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya’nın emeklilik onuruna “Organometalik Kimya ve Kataliz Çalıştayı” düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nün ev sahipliğini yaptığı ve alanında kariyer sahibi olan bir çok yerli ve yabancı bilim insanın katıldığı çalıştay Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İnönü üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisiyle başlayan programın ilk konuşmasını yapan Organometalik Kimya ve Kataliz Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Özdemir şunları söyledi:

“Bilimsel etkinlikler, bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştiği ortamlardır. Bu etkinlikler sayesinde akademik çalışmaların her kademesinde bilim insanları kolaylıkla bir araya gelebilmektedir. Bu etkinlikler arasında Kimya sempozyumları büyük bir ilgi görmektedir. Kimya dalında çalışan bilim insanı sayısındaki artış son yıllarda özel konularda da etkinliklerin düzenlenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla özellikle ülkemizde Organometalik Kimya ve Kataliz alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek isteğiyle böylesine önemli bir çalıştay düzenlemeye karar verdik. Ayrıca düzenlenen bu çalıştay, kuruluş aşamasında üniversitemize önemli katkıları olan eğitim ve akademik araştırmalarla kimya bilimine 44 yılını adayan ve yetişmemizde büyük emekleri olan sayın hocamız Prof. Dr. Bekir Çetinkaya’nın emeklilik onuruna atfedilmiştir.”

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bilim insanları vefalı insanlardır. Bilim geleneği de vefayı gerektirir. Gerek batı dünyasındaki bilim geleneği, gerekse kendi coğrafyamızdaki bilim geleneğine baktığımızda bunun çokça örneklerine şahit oluruz. Bu açıdan üniversitemizde iftiharla adlarından söz ettiğimiz, ulusal ve uluslararası arenada kendi alanlarında söz sahipliği yapmış olan bilim insanımızın asla unutulmaması gerektiği düşüncesindeyim. Bunun inşasında aramızda bulunan ve onuruna çalıştay düzenlediğimiz Prof. Dr. Bekir Çetinkaya’nın büyük bir emeği vardır. Onun için başta Prof. Dr. Bekir Çetinkaya hocamız olmak üzere bu üniversitenin inşasında katkıda bulunan bütün bilim insanlarını saygıyla anıyorum.”

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in konuşmasından sonra onuruna Organometalik Kimya ve Kataliz Çalıştayı düzenlenen Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çetinkaya bir konuşma yaptı. 44 yıllık akademik hayatı içerisinde yaşadığı bazı olayları özetleyen Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, konuşmasının büyük bölümünde bilimsel alandaki çalışmalarından çeşitli örnekler sundu. 44 yıllık çalışma hayatındaki başarının araksında saklı olan gerçekleri sıralayan Prof. Dr. Çetinkaya, ‘çalışkan olmak, işi şansa bırakmamak, verilen temel ilkelere bağlı kalmak, gözlemleri iyi değerlendirmek, sorgulamak, sabırlı olmak, sorunlardan yılmamak, temel araştırmanın uygulamalı araştırmaya dönüştürülebileceğini bilmek, her şeyden önce işini ve tabi ki araştırmayı sevmek gerekir’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından değerli bilim insanlarının buluştuğu bilimsel program süresince; Organometalik Kimya ve kataliz alanında son gelişmelerin, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı çağrılı konuşmalar ve poster sunumları yer aldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız