SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bekirhışt Projesi' Ertelendi!

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Kasım dönemi toplantılarını sürdürülüyor. Toplantıda, azalan su kaynağından dolayı 44 yerleşim birimini ilgilendiren içme suyu projesi ihalesi ertelendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, merkez, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçelerinde 44 yerleşim birimini ilgilendiren Bekirhışt grup içme suyu projesi konusu görüşüldü. Sözü edilen içme suyu projesiyle ilgili üç komisyonun inceleme raporu okundu. Raporda, önceden burada 400 litre su çıkmasına rağmen, küresel ısınmadan dolayı suyun kuruyup 50-55 litrede düşmesi nedeniyle, içme suyu projesi yapılmasının rantabl olmayacağından projenin ihale edilmesinin ertelenmesi istendi ve kabul edildi.

Sözü edilen proje için ayrılan 2 milyon 800 bin YTL paranın ise 14 ilçedeki Köylere Hizmet Götürme Birliklerine eşit olarak aktarıldığı dile getirildi.

Meclis üyeleri Mevlüt Vanlı, Mustafa Geçgel, Hüseyin Akşahin, Hamit Bak, Hamit Kiraz ise bu konudaki görüşlerini dile getirdiler. İçme suyu az diye 44 yerleşim birimini içme suyu sorunu ile baş başa bırakılmasının da uygun olmayacağını dile getiren bazı meclis üyeleri, hiç yoksa çok sıkıntı çeken 10 civarındaki köye içme suyu konusunda yardımcı olunmasını istediler.

Bu arada, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay da yaptığı konuşmada, içme suyu çıkarma konusunda sondaj makinesi sıkıntıları olduğunu belirterek, "Bir adet sondaj makinesi ile 2 adet konkosör şantiyesi kurulması konusunda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bu yıl 105 sondaj vurulması konusunda karar alındığını, bunun 55'ini yaptıklarını, 50 sondajın da Kaymakamlıklar kanalıyla programlandığını söyleyen Atay, özel sektöre vurdurulan sondajlardan verim alınmadığını aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız