SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖİHD Genel Başkanından Ziyaretler

0
Güncellendi - 2016-11-08 23:38:57
ÖİHD Genel Başkanından Ziyaretler
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğulları ve Türkiye Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Kayaduman ve dernek yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Toprak’ı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamlarında ziyaret etti.

VALİLİKTE..

Vali Toprak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ”Tüm eğitim ve öğretim kurumlarının kalitesinin, niteliğinin, gereğinin arttırılması bizim için elzem, ülkemizin, devletimizin, milletimizin geleceğinin güzel olması adına tüm öğrencilerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamamız gerekiyor.

15 Temmuz’daki o hain girişim bir kez daha ortaya koydu ki, ülkemiz üzerinde çok ciddi hain planlar yapılıyor, o hain planların boşa çıkarılması için bizim evlatlarımızın da iyi yetiştirilmesi, iyi donatılması, maddi ve manevi anlamda iyi bir şekilde bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor ve bunu zorunlu kılıyor.

Çevremizdeki ve çevremiz dışındaki ülkelerin bu coğrafya üzerinde yer alan ülkemize yönelik bir takım hareketleri de biliniyor. Bu anlamda bizimde bunlara karşı ne yaptığımız önemli, çocuklarımızı geleceğe çok iyi bir şekilde hazırlamalıyız.

Hem bir taraftan ülkemizin var olduğu değerlerini kazandırmak ve yaşatmak, onlarla birlikte geleceğe devretmek, diğer taraftan da gelişen dünyada değişim ve gelişmelere ayak uyduracak bir Türkiye'nin geleceğini iyi bir şekilde hazırlayabilmektir, insanlarımızın mutluluğunu ve refahını ortaya koyabilmektir.

Tüm okullarımızın olduğu gibi İmam Hatip okullarımızın da geçmişten bugüne kadar çok önemli katkıları var, hem değerlerimizi yaşatmak adına hem de eğitim ve öğretimin kalitesi noktasında, ailelerimizle birlikte iyi bir şekilde çocuklarımıza katkı sağlıyor. Onun için ben tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ayrıca büyüklerimizi de teşekkürle yâd etmek istiyorum.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DE..

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, beraberinde bir heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Dernek Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Önder’in, Türkiye’de 1951 yılında açılan İmam Hatip Okulları’nda ilk mezun olanlar tarafından 1958 yılında kurulan bir dernek olduğunu belirten Halit Bekiroğlu, derneğin, İmam Hatip Okulları’ndan mezun olanlara yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Derneğin kurulduğu 1958 yılından beri hizmet verdiklerini kaydeden Bekiroğlu, özetle şunları söyledi:

“ Şu anda Türkiye genelinde Malatya İmam Hatip Mezunları Derneği gibi 450 derneğimiz, 50 civarında da spor kulübümüz var. Tüm bu dernek ve spor kulüplerimizle birlikte İmam Hatiplilerin niteliklerini nasıl artırabiliriz? Bunun çabası içerisindeyiz. Zaman bize İmam Hatip modelinin aslında bize ne kadar önemli bir model olduğunu gösterdi. 15 Temmuz’dan sonra bir kez daha aslında bunu somut olarak yaşayarak görmüş olduk. Biz bu modelin mevcut İslam dünyasındaki en makul, en mutedil model olduğuna inanıyoruz. Onun için bunu desteklemeyi hem ülkemiz, hem manevi gelişimimiz açısından önemli buluyoruz.

Şu anda Türkiye genelinde okul sayımız 4179 oldu. Öğrenci sayımız, -28Şubatt’ta 60 binlere düşmüştü- şu anda 1 milyon 301 bin. Ortaokul ve lise toplamı. Bu sayıyı akedemik başarısıyla desteklersek, nitelikli hale getirirsek, ama sadece akademik başarı olarak bakmıyoruz, çünkü çocuklarımızı sadece akademik başarı olarak bakınca çocuklarımızın yeteneklerini, kabiliyetlerini öldürmüş oluyoruz. Bütün boyutlarıyla bu öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Spor kulüplerini bunun için kuruyoruz. Kimi çocuğumuz spora, kimisi sanata, kimisi daha çok manevi alanlara yatkın. Kimisi akademik olarak çok iyi. Bütün bu yönleriyle çocuklarımızı destekleme çabası içerisindeyiz. Sizin gibi değerli büyüklerimizin, başkanlarımızın desteği, hamiliği bizim için çok kıymetli. Bunun için hasleten çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Dert edinen başkanlarımızdan birisiniz. Kabulünüzden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, İmam Hatiplerin bu ülkeye katmış olduğu değeri çok iyi görmek gerektiğini söyledi. Geçmişte de İmam Hatiplerin eğitim seviyesi ve kalitesinin yanı sıra, ülkesine sahip çıkması, insana değer vermesiyle islam coğrafyasında en iyi modellerden birisi olarak öne çıktığını kaydeden Başkan Çakır, özetle; “İmam Hatiplilerin bu kalitede yetiştirilmesi gelecek için de ümit vadediyor. İmam hatiplerin yaygınlaşması, nitelikli bir eğitim sunulması, kaliteli eğitim sunulması bir o kadar da önemli. Bunun için de Önder’in yapmış olduğu çalışmaları biliyoruz. Buraya yapılan her yatırımın insana, insana yapılan yatırımın da ülkeye ve geleceğe bir yatırım olduğunu biliyoruz. Yerel olarak eğitim noktasında, illerin gelişmesi ve kalkınması tamamen gelişmiş insana bağlı. Bizler de bu vesile ile ilimizde eğitim kalitesi ne kadar yükselirse, biz daha kalıcı bir yatırıma hizmet etmiş oluyoruz. Bizler İmam Hatiplere de elimizden gelen desteği, katkıyı sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten

ihllll

ihhl

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız