SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beklenen Nisan Yağışını Alamadık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bu ay beklenen yağışın düşmediği ve kuraklık tehlikesinin yaşandığı bildirildi.

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, yaptığı açıklamada, umutlarının bahar yağmurlarında olduğunu fakat beklenen yağışın nisan ayında da düşmediğini ifade etti. Duman, "Nisan ayında alınması gereken yağış miktarı 47 metreküp iken, bugüne kadar 21 metreküp yağış alındı. Bu miktar yüzde 50'den de az. Nisan ayında da beklenen yağışlar alınmadı. Vatandaşlar suyu tasarruflu kullanmalıdır" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağına da dikkat çekerek, "Sıcaklık hafta sonuna kadar 32 derecelere kadar çıkabilecek. Bugün ve yarın orta şiddette rüzgar da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya'da genelde nisan ayının son haftasında görülen ve kayısı tomurcuklarının yanmasına sebep olan don olayının bu yıl beklenmediğini aktaran Duman, 23 Nisan günü de yağış beklemediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız