SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beklenen Olmayacak Gibi!..

A- A+ PAYLAŞ

İsmet YALVAÇ Yazdı

Beklenen, Hikmet Tanrıverdi'nin, 24 Haziran'daki kongrede, yeniden aday olması ve seçilmesiydi..

Malatyaspor kongresi arifesinde, Malatya kamuoyu “sürpriz”lere hazır olmalı.. Özellikle de, kongreye gideceklerini açıkladıktan sonra, ortamı izleyeceğini, bazı görüşmeler yapacağını, birlik ve beraberliği sağlayacak bir hava görürse yeniden aday olacağını söyleyen başkan Hikmet Tanrıverdi açısından..

Çünkü, kongre kararından sonraki süreçte, teknik direktör dahil birçok futbolcu transferini, “kongre olmayacakmış” gibi yapan yönetimin başındaki Tanrıverdi’nin geçen sürede, birlik ve beraberliğin devam edeceğine, kendilerine “can-ı gönülden” destek verileceğine dair bir izlenim edinemediği, bu nedenle yeniden adaylık konusuna “olumlu” bakmadığı belirtiliyor. Hatta, buna ilişkin kararını, Malatya’da, gerekçelerini detaylandırarak açıklayacağına ilişkin de iddialar var.

...

Malatyaspor’un süper ligden düşmesiyle birlikte eleştirilere doğal olarak muhatap olan yönetim ve elbette de en önde Tanrıverdi.. Malatyaspor’un ligden düşmesiyle sonuçlanan geçtiğimiz sezon birçok hata yapıldı. Ortaya çıkan sorunlara zamanında müdahale edilmedi. Gerek Feyyaz Uçar, gerekse Ziya Doğan’ın yanlış tercihler olduğu ortaya çıktı. Uçar’la ilgili soruna aslında pek de gecikmeden müdahale edilirken, Ziya Doğan konusunda çok toleranslı davranıldı. Vs.vs..

Gerek transferler, gerek yönetimin bazı faaliyetlerine ilişkin etkili olmayı hep kendisi isteyen- arzulayan, Tanrıverdi yönetimi için çoklukla “arıza” çıkardığı bilinen bir isim tekrardan yönetimin bünyesinde tutulunca, birçok sorun yaşandı. Hatta, Tanrıverdi aleyhine olan bazı girişim ve kampanyaların da bu isimden kaynaklandığı biliniyor.

Malatyaspor’a kurumsal olarak zarar verecek iddialardan tutun da, yöneticilerin kişiliklerine hakarete kadar varan bu kampanyayı yapanları yönlendirme ve destek, Tanrıverdi’nin yönetiminde -her nedense- tuttuğu bu isimden geliyor.. Yani Tanrıverdi, aleyhinde sürdürülen kampanyalarda, aslında içeriden vuruldu, vuruluyor.

Aslında, Malatyaspor’un başarısızlığı ile ilgili birçok konuda sorumlu olanlar (çünkü bu süreç Aykut Kocaman'ın gitmek zorunda bırakılmasıyla ateşlendi), kendilerini de sorgulamak yerine, hesap sorar duruma geçmiş vaziyetteler.

Bir gariplik de bu.

...

Takımın ligden düşmeme mücadelesi sırasındaki “Düşse de bırakmayacağız..” açıklamalarının, Malatyaspor’a bugüne kadar görev yapmış başkanlar içerisinde kişisel anlamda maddi olarak en büyük katkıyı yapan kişi olan Hikmet Tanrıverdi’yi bağladığını düşünenlerden bazılarının kurumlar olduğu anlaşılıyor.

Örneğin belediye.. İki aday çıktığı için, Tanrıverdi karşısında daha rahatladığını düşünüyor gibi.. Katkısını artırmak şöyle dursun, azaltmayı düşündüğüne dair bilgiler var. Tanrıverdi’ye destek verdiklerini söylemek mümkün değil. İki adayın çıkması, daha önce destek konusunda daha fazla şeyler beklediği belediye konusunda Tanrıverdi’nin elini zayıflattığı gibi, belediyeyi de “daha az destek” konusunda rahatlattı gibi. Çünkü belediyenin hesabında Malatyaspor, hep "para" ile ilgili oldu..

Malatyaspor’un 2. Ligde şampiyonluk mücadelesi vermesi hiç de kolay değil. Bu nedenle, sıkıntısız, sorunsuz “tam destek” havasıyla girdiği kongrede aldığı güçle bunu yapmayı hedefleyen Tanrıverdi’nin, kongre kararını açıkladıktan sonraki sürede, bu havayı alamadığı şeklinde olduğunu düşünüyoruz.

“Arkamızdan vurulmayacağımızı görmemiz için birlik ve beraberlik arayışındayız.. Öbür türlü, bunlarla uğraşmaktan şampiyonluk mücadelesi yapamayız...” diye özetlenecek açıklamaları da olan Malatyaspor Başkanının söylediklerinin ardından, biri mevcut yönetimin sıkıntılı isminin organizasyonu olarak ortaya çıktığı öne sürülen 2 başkan adayı, Malatyaspor’un eski yöneticileri.. Bazı çevrelerin, Tanrıverdi’nin bu iki isimle ortak bir yönetim oluşturması önerilerinin dikkate alınacak yanı yok.. Özellikle bu isimlerden biriyle hiçbir şekilde birarada olmayacağı, olmayı istemediği biliniyor.

Tanrıverdi’nin gerek basın toplantısında, gerek kongrede; bugüne kadar yöneltilen eleştiriler, iddialar, yaşananlar, gerçekler ve perde arkasıyla ilgili konularda, birçok kişinin bildiği, ancak her nedense, türlü eleştiri ve suçlamalara karşılık başkanın polemiğe girmeme adına konuşmamayı yeğlediği birçok konuda açıklama yapacağını düşünüyoruz.

Belki bizim detaylarıyla bildiğimiz bazıları “Malatya ve Malatyaspor’un hassasiyetleri gereği”ne takılacak yine..

Ama, birçok konuda Tanrıverdi’nin konuşması, bugüne kadar içinde sakladıklarını söylemesinin zamanı, bu zaman diye düşünüyoruz..

Kongre yaklaşırken, “gerçek dışı” bazı iddialarla kendilerince prim toplamaya çalışanlara da, “muhatap alsak mı?” diye düşünmeden, gereken yanıtın en net şekilde verilmesi gerekir, düşüncesindeyiz.

...

Malatyaspor Başkanı, geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir grupla toplandı.. Oradan çıkacak görüşler önemliydi, onun için. Bize göre ise, o toplantıya katılan bir-iki kişi dışındakilerin görüşlerinin hiçbir değeri yoktu. Bunlardan bazıları, Malatyaspor’un fevkalade sıkıntılı bir maçı geride bıraktığı gece, televizyonlar o sıkıntılı konuyu yayınlarken, “Bize niye protokolda iyi yer verilmedi?” diye, o gerginlik içindeki yöneticilerle kavga edenlerdi. Bazıları, geçtiğimiz sezon Malatyaspor ligden düşmemek için, “prim musluğunu” açma yoluna gidip para ararken, telefonlara çıkmayan, “tek kuruş” para vermeyenlerdi. Bazıları, siyasi hesapları nedeniyle, Tanrıverdi’yi kulübün başında görmek istemeyenlerdi. Bazıları, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı Malatyaspor Kongresi’nde, Malatyaspor başkanıyla kavgalı duruma düşüren ortamı hazırlayanlardı..

Tanrıverdi’nin, kongre günü yaklaşırken, ortaya çıkan 2 aday ve kamuoyuna yansıyan açıklamalarından sonra, Malatya’dan, Malatya’daki bazı kişilerden -sorumlu mevkilerdeki bazı kişilerden- beklediğini göremediği için, artık 1 ay önceki gibi, göreve devama istekli ve arzulu olmadığını düşünüyoruz.

O arada yapılan çirkin kulisler, yalan ve yanlışların da, Malatyaspor Başkanını “Artık yeter” noktasına getirdiğini düşünüyoruz..

Bu arada..

Malatyaspor’un, Cumartesi günkü kongresinde oy kullanacak delege sayısının 230 dolayında olduğu belirtiliyor..

Malatyaspor’un kongre delegeliği için, ne yapılacağı tüzükte yazılı.. Kayıt ve aidat paralarını ödemiş olmak, bunları zamanlıca yerine getirmek vs..

“Unuttukları içindir” diye kayıt koyarak yazıyoruz.. Malatyaspor’un delege listesinde yer alan, iki başkan adayı Haşim Karadağ ve Necip Olgun’un üyeliklerinin ve delegeliklerinin devamı konusunda, Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin kulübe talimatı olduğunu öğrendik. Bu iki isim ile yakınlarındaki bazı isimler halen üye ve delege iseler, kendileri hatırlayıp üyelik ve delegelik koşullarını yerine getirdiklerinden değil, yerlerine bu işlemi mevcut yönetim yaptığındandır.. Bu da biline..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız