SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beklenenden Fazla Su Çıktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi, İkizce köyünde sondaj çalışması neticesinde beklenilenin üzerinde su bulunması köylü vatandaşı ve çalışmaya katkı sağlayan tüm kişileri sevindirdi. 

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, ’’İkizce Köyü Yeşilyurt İlçesine 5 km. uzaklıkta bulunuyor. Merkezin dışında dağınık bir yerleşim alanına sahip, gün geçtikçe hızla göç almakta. Bu nedenle içme suyu sıkıntısı çekmekteler. Muhtarımız bizlere bu konuyu anlattığında programa aldık. Bir sondaj çalışmamız oldu. Su çıkmadı. İkinci bir sondaj çalışmasında 75-80 metre derinlikte suyu bulduk. Tahminen şuan saniyede 10-12 litre su çıktığı görülmekte, bu durum bizleri ve vatandaşımız çok sevindirdi. Çıkan bu suyun depoya ulaştırılarak vatandaşın hizmetine verilmesi gerekiyor. 2013 yılı programları içinde bir proje ile bu çalışmanın yapılması ile İkizce köyü sakinleri içme suyu sıkıntısı çekmeyecektir. Bu çalışmalarda bizlere destek veren Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Meclisimize, Muhtarlarımıza ve Özel idaremiz çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.’’

İkizce Köyü muhtarı Hüseyin Yazlak da ’’Köylü olarak yazın içme suyu sıkıntısı çekiyorduk. Köy merkezi hariç, köyümüz çok dağınık, sürekli göç alıyor. Geçtiğimiz günler İl Özel İdaresi bir sondaj çalışması yaptı su çıkmadı. Şuan burada yapılan sondajdan saniyede10-12 litre su çıktı. Bu köyümüzün içme suyu ihtiyacını karşılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt İlçe Encümen üyesi Mehmet Şireci ise,’’İkizce büyük ve dağınık bir köy, sürekli göç alıyor. Özellikle yazın içme suyu sıkıntısı yaşanmaktaydı. Yapılan sondaj neticesinde güzel bir su çıktı. Köylü vatandaşımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt eski Encümen Üyelerinden Hamit Kiraz, yapılan çalışmanın takdire şayan olduğunu ifade ederek, "İkizce hızla gelişen bir köyümüzdür.30 yıl öce yapılan bir kuyudan alınan içme suyu artık yeterli gelmiyordu. Bu gün yapılan sondaj çalışması ile güzel bir su bulundu. İkizceliler artık su sıkıntısı çekmeyecekler. Böyle bir hizmetin gelmesi bizleri ve vatandaşı sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız