SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bekleniyordu, Çözdük..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, sağladıkları birlik ve beraberlik sonucunda Malatya'ya hizmetin gelmeye başladığını bildirdi. Fındıklı, vatandaşın durumunun iyi olmadığına ilişkin sorular üzerine de, "kimse geliri dışında borçlanmasın" tavsiyesinde bulundu.

NÖBETÇİ VEKİL..
Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, AKP'nin geleneksel haftalık halk günü öncesinde parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunup soruları cevaplandırdı. Fındıklı, 22 Temmuz seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek, "Malatya'nın siyasi yapısında en çok şikayet edilen, önemli gördüğümüz konulardan bir tanesi Malatya'daki birlik ve beraberliğin zaafa uğramasında Malatya'nın zarar görmesiydi. Dolayısıyla bizler bu 1 yıl içerisinde parti teşkilatımızla birlikte Malatya kamuoyuna bizim tek yürek, tek vücut ve Malatya'nın bütün problemlerini kucaklayan ve aralarındaki kardeşlik duygularıyla da bir sinerji yaratan, bu sinerji ile de Malatya'ya bir çok hizmeti getirme konumuna geldiğimiz aşikardır. Bu kamuoyunun beklediği önemli konulardan biriydi, bunu çözdük.

İkinci konu güç birliği yaparak, özellikle Malatya'nın siyasi arenada, gerek bakanlar nezdinde, gerekse de hükümet nezdinde daha iyi tanıtılması, daha iyi anılması ve Malatya'nın hakettiği yatırımların taşınması noktasında, bu güç birliğimizin çalışmalarını neticelerini aldık. Malatya'ya çok yoğun olarak her 15 güne bir bakan ziyareti düştü. Bakanlarımız Malatya'nın problemlerini yerinde görme imkanı buldular" dedi.

Malatya Havaalanı'nın 30 milyon YTL tutarındaki ihalesi ile terminal binası genişletilerek, yedek pistin yapılacağını belirten Fındıklı, kayısıdaki gelirin bu yıl 400 milyon dolara çıkması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Fındıklı, Malatya-Darende Karayolu'nun toplam maliyetinin 154 milyon YTL olduğunu belirterek, "Bu yolumuzda şu anda 4 büyük ihale gerçekleşti. Eski müteahhitlerle birlikte 6 müteahhit yol üzerinde çalışıyor. Çok hızlı bir ilerleme oluyor. Yol üzerindeki 1800 metrelik tünelin ihalesini de bu yıla yetiştirmeye çalışıyoruz. Doğanşehir yolu, Doğanşehir giriş ve çıkış yolu, Tepehan yolu, Pütürge yolundaki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Malatya'ya 800 yataklı hastane yapılması için çalışmaların devam ettiğini ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı incelemeden sonra artık teknik çalışmaların başlatıldığını belirtti.

TOKİ ve Malatya Belediyesi'nin ortak başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde evlerine düşük bedel konduğunu iddia eden vatandaşların birer dilekçe ile Kentsel Dönüşüm Projesi İrtibat Bürolarına başvuruda bulunarak, yeni inceleme yapılmasını talep etmelerini isteyen Fındıklı, "Biz şuanda bahsettiğimiz projeleri 5 yılda bitirmeyi hedefliyorduk. Ama 1 yıl içinde başlatmış olduk. 2009 yılı itibariyle önümüze yeni projeler koyarak, bunu kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Malatya'daki basın mensuplarının sorunlara karşı duyarlı olmasının Malatya'ya gelen tüm bakanları hemen hemen etkilediğini belirten Fındıklı, "Basın mensuplarının çalışması, ilgisi ve alakası gelen her misafirimizi de etkiliyor. Malatya basının bu ilgisi, bu konumu ve bu heyecanı bakanlarımız dahil gelen her misafirimizin özel gündemi oluyor. Gösterilen bu ilgi ve alaka bizimde işlerimizi kolaylaştırıyor" ifadelerini kaydetti.

Fındıklı şunları söyledi:

"Özellikle Ankara bürokrasisi ve Ankara'nın siyasi havası ne sizin yüreğinize hitap edebilecek bir düzeyde. Özellikle Ankara bürokrasisi, maalesef halkın gercek gündeminden kopuk halde."

SORULAR ÜZERİNE..
AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı, son aylarda gerek zamlar gerekse ekonomik daralma sonucunda alım gücü düşen, borçlu olduğu için haciz işlemleriyle karşı karşıya kalan vatandaşlar için “Kimse gelirinin dışında borçlanmasın” dedi.

Basın mensuplarının, kendisinin konuşmasının aksine, Malatya’da son aylarda haciz nedeniyle Tapu’da işlemlerin yoğunlaştığı, icra dairelerinde davaların arttığı, organizede 14 iplik fabrikasının kapandığı ve Malatya’daki her 5 aileden birinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı yardımlarla geçindiğinin hatırlatılması üzerine Fındıklı, bütün bunların nedeni olarak vatandaşın alım gücünün azalması yerine toplumum tüketim alışkanlıklarındaki yanlışlıkları gösterdi.

“Tüketim alışkanlıklarında krizlerden sonra patlama yaşanıyor” diyen Fındıklı, faizlerin düşmesiyle birlikte vatandaşların bankaların verdiği kredi imkanlarına yoğun talep gösterdiğini ve bu talep sonrasında üzücü olaylar yaşandığını ifade etti.

Vatandaşlara ‘gelirleri dışında borçlanmamaları’ tavsiyesinde bulunan Fındıklı, sorunların çözümünün önündeki engel olarak da siyasi istikrarsızlığı işaret etti.

Fındıklı “Elbette Ak Parti olarak Türkiye’nin bütün sorunlarını çözdük demedik. Çözmemiz gereken yığınla sorunumuz var. Ancak biz referans olarak 2002’yi kabul ediyoruz. 2002 yılından sonra Türkiye her anlamda olumlu gelişmeler sağlamıştır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız