SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beklentimizin Altında Kaldık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:36
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik uygulamasında Malatya'nın beklentilerin altında kaldığını ifade ederek, "Yapacağımız bütün çabaları sarf ettik, 4. bölgede yerimizi muhafaza ettik. Ama arzu ederdik ki bir üst bölgede yerimizi almış olalım" dedi. 
 
Malatya TSO Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, oda meclis salonunda Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren TSO Başkanı Erkoç, TSO yeni hizmet binasının ince iş ihalesinin yapıldığını ve yeni binanın yıl sonu veya 2013 yılının başlarında hizmete gireceğini söyledi. Erkoç, "TSO yeni hizmet binası ince iş ihale ilanı, 2 yerel gazete ve 1 ulusal gazetede yayımlandı. 6 firmamız ihale dosyası aldı ancak 5 firma ihaleye teklif verdi. Odanın ince iş ihalesini yapmış olduk. Keşif bedeli 6 milyon 241 bin TL. Çok kapsamlı malzeme projesi hazırlandı. Alınan teklifler ve yapılan pazarlıklar neticesinde 3 milyon 925 bin TL tutarında ince iş ihalesini yapmış olduk. Meclisimize, Malatyamıza, üyelerimize hayırlı olsun. İş bitirme süresini 210 gün olarak koyduk" dedi. 
 
"MALATYA OLARAK BEKLENTİMİZİN ALTINDA KALDIK" 
Erkoç, yeni teşvik uygulaması ile ilgili değerlendirmesinde ise, "Elimizde 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 12 milyon 500 dönümlük bir yerimiz var. Orada çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Bin 700 dönümlük alanda, yani 55 parsellik alanda tahsislere başlamıştık. Diğer kalan kısmının alt yapı projesini bitirip bakanlığa gönderdik, bunun takibini yaptık. Bu aylar içerisinde orayı da hızlandırırsak, orada da arsa tahsisine başlarız. Bu Malatya için ciddi bir avantaj. Stratejik teşviklerde Türkiye'de hiç bir bölge ayrımı yapmadan, nerede yatırım yapılırsa yapılsın aynı teşvikten faydalanılıyor. Ama bizim Malatya ili olarak beklentimizin biraz daha altında kaldığını da burada ifade edelim. Çünkü sanayi ile çok geç tanışan, yeni yeni sanayileşen bir kentiz. Yapacağımız bütün çabaları sarf edip, 4. bölgede yerimizi muhafaza ettik. Ama arzu ederdik ki, bir üst bölgede yerimizi almış olalım" diye konuştu. 
 
Erkoç, TSO Meclisi'nin geçtiğimiz yıllarda başlattığı iş gezilerini, bu yıl Karadeniz ve Gürcistan'a yapacağı ziyaretle sürdürebileceğini belirtti. 
 
Bu arada TSO yeni hizmet binası ince iş ihalesini Dontaş adlı firma 3 milyon 920 bin TL teklifle kazanırken, ihaleye Hat İş firması 4 milyon 50 bin TL, Yıldızlar İnşaat 4 milyon 100 bin TL, Vanlıoğlu firması 4 milyon 989 bin TL ve Güngör Tarım İnşaat firmasının ise 5 milyon 450 bin TL teklif verdiği öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız