SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bekleyip Göreceğiz"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:08:06
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da İstanbul ekibi Gaziosmanpaşa karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin üzüntüsü yaşanıyor. 

Maç öncesi taraftarlar açık tribüne "11 Tane Yürek İstiyoruz" yazılı bir pankart astı. Takımı, Gaziosmanpaşa maçının ilk yarısında desteklemeyen taraftarlar, ikinci yarıda maraton tribününde tezahüratlarda bulundu. 2 bin 696 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada, maç sonu taraftarlar teknik heyet ve futbolculara tepki gösterdi.

Maç sonrası açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mert Korkmaz, "İstemediğimiz sonuçlar aldık. Yeni Malatyaspor'un 23 kişilik bir kadrosu var. Sakat ve cezalı olan futbolcularımız bulunuyor. Dolayısıyla kadroda değişiklikler oluyor. Ama takımın iskeletiyle çok fazla oynamadık. İlyas'ı aldık ve hazır olmasını bekledik. Daha sonra İlyas'ı oyuna aldık ve öyle devam ettik. Birkaç tane değişiklik oldu. Gökhan Sinanoğlu cezalıydı. Sonuçta onun yerine birileri mutlaka oynayacak. Bu maçta Mikail'i değerlendirmeyi düşündük. Çünkü sezon başından beri iyi çalışıyordu. Sakatlık yaşadı. Sonra toparladı ve formayı verdik. Maça baktığımızda özellikle ilk yarıda görevini yaptığını düşünüyorum. Sonuçta kazandırdığı bir penaltı var. İlk yarı ile ikinci yarı arasında farklılık var. İlk yarı biraz daha iyiydik. İkinci yarıda iyi bir oyun sergileyemedik. Penaltıdan yararlanamadık. Buna rağmen rakibin attığı goller var. Maçın geneline baktığımızda kazanmayı tamamen hak ettiğimizi düşünmüyorum" dedi.

"BUNDAN SONRASINA BAKACAĞIZ"

Maç sonrası taraftarların gösterdiği tepkiye de değinen Korkmaz, "Yıllardır futbolun içerisindeyim. Bu tepkiler oluyor. Tabelaya sonucu yansıtamadığınız zaman bu tepkiler olur. Sonuçta beklenti yüksek. Bu beklentilere Yeni Malatyaspor olarak cevap verebilmiş değiliz. Artık Yeni Malatyaspor için hayırlısı. Bundan sonrasına bakacağız" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, istedikleri seri galibiyetleri bir türlü yakalayamadıklarını belirterek, "Rakiplerin kaybettiği haftalarda o avantajı bir türlü yakalayamıyoruz. İçeride sıkıntımız vardı. İçeride puan kaybı yaşayıp, dışarıdan puan getiriyorduk. Daha sonra içeride kazanıp, dışarıda kaybettik. Gaziosmanpaşa maçını kazanmamız gerekiyordu. Bir seri yakalamamız lazım ama bu seriyi bir türlü yapamıyoruz. Artık Play-off ile ilgili önümüzdeki süren ne gösterir? Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

"İLK MAÇ BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ"

Gaziosmanpaşa Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız, takımla ilk maçlarına çıktıklarını anımsatarak, "Gaziosmanpaşa ile 3 gün önce anlaştık. Son haftalarda kötü bir gidişat vardı. Mutlaka bugün bunu lehimize çevirmek zorundaydık. Yeni Malatyaspor'un üzerindeki baskı bizim üzerimizdeki baskıdan biraz daha fazlaydı. Çünkü Yeni Malatyaspor gerçekten çok kaliteli bir ekip. Maçın zor geçeceği belliydi. Öyle de oldu. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Takımı çok fazla tanımama sıkıntım vardı. Ama beklediğimizin üzerinde bir takım bulduk. Her geçen hafta üzerine koyarak ilerlemek istiyoruz. Kazanma şansını da yakaladık. Ama maç berabere bitti. İlk maç bizim için önemliydi. Beklediğimizin üzerinde bir takıma sahip olduğumuzu gördük" şeklinde konuştu.

Hakemlerin iyi bir maç yönettiğini kaydeden Yıldız, "Hakemin iyi bir maç yönettiğini düşünüyorum. Çok kritik bir kaç pozisyon vardı. Oyuncularım çok ciddi hatalar yapıyor. Ben teknik adam olarak çok ciddi hatalar yapıyorum. Hakemlerinde buna hakkının olduğunu düşünüyorum. Ve bu kültürü değiştirmemiz gerekiyor. Önce teknik adam olarak bizim bunu hayatımıza geçirmemiz gerekiyor. Çünkü bütün problemleri hakem üzerinden çözmeye çalışıyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Hakemi bu oyunun değişmez bir parçası olarak kabul edip, onun yaptığı hataları başka yerlere yormadan, bir hata olarak kabul etmemiz gerekir. Biz yıllardır bu olaya böyle bakıyoruz" dedi.

Gaziosmanpaşa'nın defans oyuncusu Baki Mercimek, "Son haftalarda bayağı puan kayıpları yaşadık. Bu anlamda stresliydik. Uzun zamandır galip gelemiyoruz. Bu konuda biraz güven kaybımız vardı. Teknik heyetimiz değişti. Yeni teknik heyetimizle birkaç gün çalışabildik. Orada futbolcular olarak bizimde sorumluluğumuz var. Sonuçta bu sezon 4. teknik ekiple çalışıyoruz. Şapkayı da önümüze koyarak, alnımızın akıyla mücadele etmek zorundayız. Bu takımı ligde hak ettiği yere getirmek için çalışmalıyız" diye konuştu.

Yeni Malatyaspor'un orta saha oyuncusu Fahri Tatan, üzgün olduklarını ifade ederek, "Üzgünüz, puan kaybettik. Söylenebilecek bir şey yok. Kötü gidişimiz devam ediyor. Çok üzgünüz" dedi.

Yeni Malatyaspor forvet oyuncusu İlyas Çakmak, kaybettikleri 2 puan için üzgün olduklarını belirterek, "Önemli bir maçtı. İçeride kötü oyunumuz devam ediyor. İstediklerimizi yapamadık. Aslında golü de bulduk. Ama kötü giden bir şeyler var. İnşallah buna dur deriz. Ligde 8 hafta daha var. Şampiyonluk yoksa, Play-off var. Bu kadar aşırı tepkiye ben anlam veremiyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız