SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belde ve Büyük Mahallelerde Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-06-16 02:34:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Tohma Mahallesinde yapımı devam eden ve bölgeye hizmet verecek olan kültür merkezi inşaatındaki çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İnceleme gezisine Genel sekreter Yardımcısı Metin Torun ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Malatya genelinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde ve mahallelerimizde yapmış olduğumuz kültür merkezleri önemli projelerimizden birisi. İlçelerimizde ve daha önce belediye olarak hizmet veren beldelerimiz ile büyük mahallelerimizde çok amaçlı sosyal tesis ve kültür merkezi yapım çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Doğanyol, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinde de çok amaçlı sosyal tesis çalışmalarımız devam ediyor.

Tohma Mahallemiz de Malatya’nın büyük mahallelerinden birisi. Tohma Mahallemizin yol, kaldırım ve aydınlatma gibi eksikliklerini Büyükşehir Belediyesi olarak giderdik. Mahallemizin bir diğer eksiği ise vatandaşların, düğün, mevlit ve toplantı gibi toplu programlarını yapılabileceği bir merkezin olmayışıydı. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 2 bin 500 m2’lik bir alan üzerine yapılmakta olan Tohma Kültür Merkezi inşaat alanı 500 m2’nin üzerindedir. Tek katlı olarak projelendirilen Tohma Kültür Merkezinde erkekler ve bayanlar için ayrı ayrı 2 adet çok amaçlı salon, idari bürolar ve 2 adet mutfak bulunuyor.  Tohma Kültür Merkezi tamamlandığı zaman bölgede önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. En kısa süre içerisinde bu merkezi hizmete sunmuş olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmaları, üst yapı düzenlemeleri, yol genişletmeleri ve yol açma çalışmaları ile birlikte kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanları hem ilçelerimizde hem de mahallelerimizde oluşturmaya çalışıyoruz. Bu merkezin yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Başkan Çakır ayrıca, Malatya genelinde birçok mahallede kapanan okullar olduğunu belirterek, bu okullarda gerekli tadilatların yapılarak, sosyal tesis olarak mahallelilerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Hizmetlerde engelli vatandaşlar unutulmuyor

Yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerde engelli vatandaşları da düşünen Malatya Büyükşehir Belediyesi Tohma Kültür Merkezini de engelli vatandaşların rahatlıkla yararlanabileceği bir şekilde inşa ediyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Tüm İlçelerimize 1 er küçük çaplı stadyumlar,, kapalıspor salonları ve amatör kulüp tesisleri,, halk Egıtım evleri, 1 er büyük meydan parkları, mısafır konaklama evleri, ilçede yüksek okul varsa ogrencı yurtları, kültür merkezlerinde sınema tıyatro vs gıbı salonlar da olmalı! Aklıma bunlar geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    40 yıldır malatyadayim tihma mahallesi neresi bilmiyorum...
    0
    0
    Yanıtla