SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beldede Sarılık Salgını Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:20
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Başkanı ve parti yöneticileri Akçadağ Bahri Beldesi’ni ziyaret ederek son günlerde ortaya çıkan sarılık vakasıyla ilgili bilgiler aldılar.Kiraz burada yaptığı değerlendirmede “13 öğrencinin sarılık hastalığına yakalanmasını basite indirgemek isteyenler, daha büyük sorunlar meydana geldiğinde bunun sorumluluğunu da taşımalıdır” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz , Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ve Parti Yöneticileri ile birlikte  Şehit Pilot Fatih Fazıl Taşkın İlköğretim Okulu’nda son haftalarda meydana gelen sarılık salgınını yerinde incelemek için Bahri’ye gitti.Belde halkından olayın detaylarını dinleyen ve şikayetleri değerlendiren Kiraz daha sonra bir açıklama yaptı. 

CHP İl Başkanı Kiraz , “Şu ana kadar 13 öğrencinin sarılık hastalığına yakalandığını, 4-5 öğrencinin ise şüpheli durumda olduğunu , hastalığın kuluçka süresi düşünüldüğünde ilerleyen günlerde bu sayıların daha da artacağı söyleniyor. Salgının sebebinin okuldaki temizlik imkânlarının yetersizliğinden kaynaklandığı belirtiliyor.”dedi.

Kiraz  yaptığı değerlendirmede “Çocuklar aileleri yaklaşık 1 haftadır okula göndermiyor. Aileler tedirgin. Bahri’de yüzlerce öğrenci diken üzerinde ne zaman hasta olacakları kaygısını taşıyorlar. Yetkililer ise maalesef sus pus olmuşlar. Böyle büyük bir olay olmasına rağmen , Milli Eğitim İl Müdürü hala buraya gelerek bir inceleme bile yapmamış. Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü bir an önce duruma müdahale etmeli ve salgının yayılması önlenmelidir.” İfadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz “Okullarda bedava süt, bedava kitap veriyoruz’ diyerek övünenler, okulların temizliği için de ,hastalığın yayılmaması için de çaba göstermelidir. Sağlıklı nesil yetiştiriyoruz diyenler, çocukların sağlığı ile oynuyorlar. Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Milli Eğitim bu işin sorumluluğunu mutlaka taşımalı ve gereğini yapmalıdır. Hükümetin hiçbir yetkilisinin de konuyla ilgili bir çalışma yapmaması düşündürücüdür. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız