SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beldelere Büyükşehir Tırpanı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:37
Beldelere Büyükşehir Tırpanı
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacak yeni illerle birlikte sayısı 29’a ulaşacak tüm büyükşehirlerde belde belediyelerinin kapatılacağını, beldelerin bağlı bulunduğu ilçelerin mahallesi olacağını söyledi. 
 
Tanrıverdi’nin bu açıklamasına göre, büyükşehirlerin iç dizaynını düzenleyecek yeni yasa ile 2014 yerel seçimlerine büyükşehir statüsü ile girecek olan Malatya’daki belde belediyeleri de kapatılacak ve bu beldeler mahallelere dönüştürülecek. 
 
Beldeler ve köyler mahalle olacak -
Büyüşehirler içinde yapılacak ”iç dizayn” çerçevesinde atılacak adımların ipuçlarını açıklayan Tanrıverdi, ”Büyükşehir sınırları içinde yer alacak yerlere daha fazla gelir payı gidecek. Beldeler mahalleye dönüşecek ve içinde kaldığı ilçenin mahallesi olacak. Köyler de aynı şekilde ilçelerin mahallesi olacak. Böylece, küçük yerleşim birimleri daha fazla hizmet alma imkanı bulacak. Nüfusu artan, yüzölçümü genişleyen ilçeler daha güçlü hale gelecek. İl genelinde bir imar bütünlüğü oluşacak. Büyükşehir olacak 29 ilin dışındaki illerde de nüfusu 2 binin altında kalan beldelerin kapatılması yönünde görüşler var. Ancak çalışmalarımız henüz devam ediyor. Bu beldelerin mahalle olması, onların daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.
 
”Marka şehirler” hedefi 
Yenilenecek olan Büyükşehir Belediye Yasası’yla büyükşehirlerde yaşayan halkın çağdaş medeniyet hizmetlerine daha sağlıklı ve çabuk ulaşmasının temin edileceğini ve böylece AK Parti’nin ”marka şehirler oluşturma” hedefine doğru önemli bir adımın atılacağını vurgulayan Tanrıverdi, ”Büyükşehir Belediye Yasası’yla yeni Büyükşehir olacak illerin imkanları daha da artmış olacak. Çünkü Büyükşehir Belediyeleri yöresinde toplanan vergilerin yüzde 5’ini alırlar. Dolayısıyla daha ilk bakışta Büyükşehir olacak illerimiz, yöresinde toplanan vergilerin yüzde 5’inden gelen imkanlar sayesinde daha kaliteli hizmetler sağlayabilecek” ifadelerini kullandı.
 
Düzenlemenin ayrıntılarına ilişkin AK Partili belediye başkanlarının ve milletvekillerinin görüşlerini aldıklarını kaydeden Tanrıverdi, ”Büyükşehir olacak 29 ilin dışındaki illerde de nüfusu 2 binin altında kalan beldelerin kapatılması yönünde görüşler var. Ancak çalışmalarımız henüz devam ediyor. Bu beldelerin mahalle olması, onların daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız