SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye 10 Milyon Toplamış

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:44:20
Belediye 10 Milyon Toplamış
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2009-2014 döneminde topladığı otopark gelirinin 10 milyon 188 bin TL olduğunu açıkladı.

OTOPARK İÇİN ÇALIŞIYORMUŞ…

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin topladığı otopark geliri ile ilgili soru önergesine cevap verdi. İçişleri Bakanı Ala, “Malatya Büyükşehir Belediyesince, yeni planlama sahalarında imar mevzuatına uygun olarak otopark düzenlemesi yapılmakta olup, bu alanlar içerisinde etaplar halinde otopark yapımı planlanmaktadır” dedi.

6 YILDA 3 OTOPARK YAPILMIŞ 

Bakan Ala, “Ayrıca, şehir merkezindeki bazı cadde ve sokak kenarlarına, araçların düzensiz ve uzun süreli park edilmesinin önüne geçilmesi maksadıyla gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Diğer taraftan Malatya Belediyesince 1 Ocak 2009 -19 Ağustos 2014 tarihleri arasında toplanan 10 milyon 188 bin 971 TL otopark gelirinin 3 milyon 128 bin TL’si 3 adet otopark yapımında kullanılmış olup kalan kısmı da yine otopark yapımında kullanılacaktır” şeklinde bilgi verdi.

ÇÖZÜM SAĞLAYACAK PROJELER YERİNE..

Bu arada Malatya’nın en önemli sorununun çok katlı otopark olduğunu her fırsatta dile getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetimi, soruna çözüm olacak projeleri hayata geçirmek yerine söylemle ve "küçük projelerle" yetinmeye devam ederken, Malatya ile aynı dönemde büyükşehir statüsüne kavuşan Manisa’da 12 katlı tam otomasyonlu bir otoparkın temeli atıldı. 

Manisa’da 2011 yılında projelendirilen ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan, tam otomasyon sistemli, 12 katlı otopark projesi benzeri projelerin Malatya'nın gündeminde bile bulunmaması ile ilgili olarak konuşan Malatyalı uzmanlar; “ Bırakın 2011 yılını, 1990’larda otopark alanı olarak ayrılan alanlarımız var. Nuriye (Mimar Sinan Caddesi) , Hamidiye (Antepli Sokak), Saray (Ömer Efendi Sokak) Şifa (Tekel fabrikası alanı)  Mahalleleri bunlara örnek. İmar planlarında çok katlı otopark alanları olarak ayrılmış. Ayrılan alanlar içinde kamulaştırma kararı alınan parsellerde var. Nuriye Mahallesi buna bir örnek. Parsel sahipleri de mağdur. Otopark olmaması yüzünden bölge halkı da mağdur, Diğer şehirler halka hizmet için yarışırken, bizimkiler söylemlerle hizmet vermeye devam etmekle yetiniyorlar.” diyerek belediyenin eylem değil söylem belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirttiler.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde dönemin Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, bazı daire müdürleri ve basın mensupları ile birlikte 29 Kasım 2010 tarihinde Hamidiye Mahallesi Mücelli Caddesi ile Antepli Sokak girişinde yapılan yıkım alanında incelemelerde bulunarak, yıkımı başlatıp çalışmalar hakkında bilgiler vermişti.

Otopark sorununun çözümü konusundaki çalışmaların sonuç verdiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Planladığımız iki adet katlı otoparkı Malatya'ya kazandırıyoruz. Bunlardan bir tanesini Tekel Sigara Fabrikası alanına 6 katlı olarak yapacağız. Bir diğer otoparkımız ise kamulaştırılan alanların yıkımını başlattığımız Mücelli Caddesi ile Antepli Sokak girişinde yapılacak otoparkımızdı.Şu anda kamulaştırdığımız alan 653 metrekaredir. Bu alanda 11 tane bağımsız bölümün (dairenin) kamulaştırması yapılıp, kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine yaklaşık 600 bin lira ödenmiştir. Daha önceki yıllarla beraber kamulaştırılan toplam alan ise yaklaşık 1.700 metrekaredir. Bu bölgeye yapacağımız katlı otopark bir bodrum, bir zemin ve 4 kat olmak üzere toplam 6 katlı otopark olarak planlanmıştır. Projesi hazır olan otopark alanındaki binaların yıkımına başlanmış olup, önümüzdeki Mart ayından itibaren de temeli atılarak inşaatına başlamayı planlıyoruz. Otoparkın hizmete girmesiyle birlikte bu bölgede yaşanan otopark sıkıntısı giderilmiş olacaktır" ifadelerini kaydetmişti. Aradan 5 tam yıl geçmesine rağmen Antepli Sokaktaki otopark alanı da unutulanlar arasında. Tekel Fabrikası alanından Malatya Belediyesi'ne otopark için terkedilen alanda da bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız