SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Arazisi Tarıma Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:55
Belediye Arazisi Tarıma Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediyesi atıl durumdaki tapulu arazilerini tespit etmek ve tarımsal üretime kazandırmak için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Belediyesi’nin yıllardır atıl duran arazi varlığının tespit edilip değerlendirilmesi için bir ekip görevlendirdi. Kısa süredeki çalışmalar sonucunda toplamda 2000 dönümlük ekilip biçilecek durumda olan Uru mevkiinde arazinin 1000 dönümünün taşlı alan olduğu belirlendi.

Kurumlardan ortak çalışma

Arguvan Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Arguvan Ziraat Odası işbirliği ile arazilerin işlenmesi konusunda proje çalışmalarına başlandı.  Taşlı araziler taşlardan arındırılarak ekime hazır hale getirildi ve bir kısmına arpa ekildiği kaydedildi. Arazilerin bir kısmı da organik tarım ürünlerinin ekimi için hazır hale getirildi.

“Alternatif tarım ürünleri de yetiştireceğiz”

Konu ile ilgili açıklama yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Belediyemizin arsa ve arazileri konusunda bir tespit çalışması yaparak kayıtlarda olan fakat herhangi bir şekilde tapulu arazilerin sahip çıkılmadığı bilgisini tespit ettik. Yerinde tespite gittiğimizde bazı çiftçiler tarafından sürülüp işlendiğini fark ettik. Bir kısmının da taşlı olması nedeni ile ham toprak olarak işlenmediğini gördük. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanında görüş ve önerilerini alarak işlemeye başladık. Amacımız Arguvan’da modern araçlarla işlenerek organik ve alternatif ürünlerle üreticimize örnek tarım alternatifleri sunmak. Bu çerçevede üreteceğimiz ürünlerin gelirini de kamu yararına çeşitli yatırım ve etkinliklerle, toplumsal kalkınma ve dayanışmayı güçlendirmek için kullanmak olacaktır. Bu arazilerin işlenmesine yönelik planlamada ağaçlandırma da olacak.

Ayrıca arazileri sürmeye başlayınca çiftçilerimizden de destek aldık. Traktör sahibi çiftçilerimizin imece anlayışı ile karşılıksız destek vererek arazileri birlikte sürdüler. Bu vesile ile kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk’e ve İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Gazi Karadağ ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız