SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanı Almanya'da

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Almanya'ya gitti. Mannheim'deki Avrupa Malatyalılar Derneği'ni de ziyaret eden belediye başkanı, dernek yöneticileriyle biraraya geldi.

30 Nisan'da Berlin'de yapılacak olan "Malatya Gecesi"ne katılmak üzere eşiyle birlikte Almanya'ya gelen Malatya Belediye Başkanı Akın, ilk olarak Mannheim Kentindeki Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği merkezini ziyaret etti. Burada dernek başkanı Murat Alabaş ve yöneticiler ve eşleri ile Malatyalılar tarafından karşılanan belediye başkanı Akın, Alabaş'dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Berlin'deki geceye de katılacağını belirten Akın, Almanya genelinde bulunan Malatyalılar derneklerinin, memleketlerinden binlerce kilometre uzakta yaşayan gurbetçi hemşehrileri arasında Malatya kültürünü yaşatmak ve dayanışmayı sağlamak gibi çok önemli bir işlevi yerine getirmekte olduklarını söyledi.

Akın, Almanya'da, yeni kurulan Malatya derneklerini de ziyaret edeceğini bildirdi.

Daha önce de Malatya ile kardeş şehir olan Saarbrücken şehrine gelerek görüşmeler yaptığını belirten Belediye Başkanı Akın, bu gezileri sırasındaki gözlemleriyle, Malatya'ya hangi hizmetleri getirebilecekleri yolunda değerlendirmeler de yaptıklarını söyledi.

Almanya'daki tüm Malatyalılar derneklerine teşekkür ettiğini belirten Akın ve eşi, Mannheim'deki derneğin başkanı Alabaş ve yöneticilerinin onurlarına Otantik Restaurant'ta verdikleri yemekten sonra da toplu halde fotoğraf çektirdiler.

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız