SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanına Ağır Eleştiri

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cüneyt Ülsever, Malatya'daki salgın hastalıkla ilgili olarak yazdığı ve 6 Aralık tarihli gazetede yayınlanan "Malatya Belediye Başkanı istifa etmek zorundadır" başlıklı yazısında, belediye başkanı Cemal Akın'la ilgili eleştirilerde bulundu ve istifaya çağırdı..

Ülsever'in yazısı şöyle:

...

"Malatya Belediye Başkanı istifa etmek zorundadır


ÖNCE gazetelerden bir alıntı: ‘...Binlerce kişinin ishal şikáyetiyle hastanelere koştuğu günlerde Malatya’da, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, şebeke suyunda rota virüsü ve kolibasili olduğunu açıklarken, aynı gün basın toplantısı yapan AKP’li Belediye Başkanı H.Cemal Akın, suyun temiz olduğunu savunmuştu.

Sağlık Bakanlığı’ndan talimat gelene değin süren 9 günlük gecikmenin ardındaki gerçek ise binlerce insanın hastalanmasına mal oldu...’ (Hürriyet-05.12.05)

Her iki basın toplantısını canlı yayında TV’de izlemiştim.

Rektörün açıklamasından sonra konuşan Belediye Başkanı mealen ‘Rektörün siyasi amaçla yanlış (yalan) bilgi verdiğini, her şeyin kendi denetimi altında olduğunu’ iddia etmişti.

Başkan Cemal Akın konuşurken aynen şöyle düşündüm:

‘Bu açıklamadan sonra muhakkak birisi istifa etmek zorunda kalacaktır. Halkın sağlığı üzerinden bir rektör siyaset yapıyorsa, o kişi rektör olamaz; yok kocaman bir ilin sağlığı hakkında yayınlanan bilimsel bir raporu sırf ‘siyasi hasmı’ -bir üniversite rektörü, seçilmiş başkanın nasıl hasmı oluyor, bunu da anlamak çok zor- açıkladı diye göz ardı ediyor ve kendisini seçen insanların sağlığı ile oynayabiliyorsa, o belediye başkanı artık o makamda oturamaz!’

* * *

Sonunda tüm bilimsel bulgular, İnönü Üniversitesi Rektörü’nün iddialarını doğruladı. Daha önce yapılan diğer uyarıları da göz ardı ettiği iddia edilen Belediye Başkanı Cemal Akın, en azından rektörün açıklamalarını dikkate almayarak binlerce ilave kişinin hastalanmasına sırf siyasi hasımlık duygusuyla bizzat neden olmuştur.

Prof. Dr. Hilmioğlu, haklı çıkmış kişi olarak diyor ki:

‘Açıklamasaydık bu iş halen saklanmaya devam edecekti. Biz bu konuyu basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayıncaya kadar, hatta açıkladıktan hemen sonra belediye başkanı suda bir şey olmadığını, içilebilir olduğunu kamuoyuna açıkladı. Üniversitenin siyasi davrandığını söyledi.’

Rektör yeni iddialarda da bulunuyor:

‘Bu hastalıklar yeni başlamadı. İl Sağlık Müdürlüğü üç ay önce suda sorun olduğu ikazında bulunan raporlar yazmış. Şimdi de bir hepatit vakası görüldüğü ve bazı yerlerde tifo vakaları görüldüğü bilgisi geldi bana. Zaten bu hastalıkların görülebileceği kesin. Çünkü sudaki karışımdan dolayı insanlar yüzlerce çeşit mikrobu vücutlarına aldılar. Her mikrobun kuluçka dönemi de her mikrop için farklı. Bundan sonra sular tamamıyla temiz olsa bile bu suyu daha önce içmiş olan insanlarda bu tür hastalıklar çıkabilir...’

* * *

Belli ki, koltuk hırsı Malatya Belediye Başkanı’nın aklının çok ötesine geçmiş. Bilimsel raporlara rağmen milletin gözü önünde çeşme suyu içerek Malatya halkını bilerek aldatan, kendi karısının bile hastalanmasına engel olamayan bir belediye başkanının, akıl gözünü karartan o koltukta oturması artık mümkün değildir.

Cemal Akın şimdi çark ederek, alt yetkililer için soruşturma açarak kendi siyasi ve vicdani sorumluluğundan sıyrılamaz.

Gereğini kendi yapmazsa yetkililer yapmak zorundadır. "
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız