SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanına Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de aralarında bulunduğu 6 kişiye "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla toplam 5 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Cezalar, oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ın yol haritasının halkla paylaşılması amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanlığı'na faks gönderen Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Erdoğan, BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tunç, eski BDP İl Başkanı Ali Rıza Yurttaş ile eski DTP İl Yöneticisi Süleyman Yurttaş hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile açılan dava karara bağlandı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanıklar katılmazken, sanık avukatları duruşmada hazır bulundu.

Yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların "örgüt propagandası" yaptığına hükmederek Belediye Başkanı Şahin ve Belediye Meclis Üyesi Tunç'a 10'ar ay, Erdoğan, Söylemez, Ali Rıza Yurttaş ile Süleyman Yurttaş'a ise birer yıl hapis cezası verdi.

Karar Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de katıldığı bir oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Tunceli belediye binası önünde, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Erdoğan, BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tunç, BDP İl Başkanı Murat Polat, Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç, sendika temsilcileri ve vatandaşların katıldığı eylemde açıklamayı Belediye Başkanı Edibe Şahin okudu. Şahin, KCK'ya yönelik yargılamanın siyasi olduğunu savundu ve "Kürt siyasetçileri
bir an önce serbest bırakılmalı, Kürt dili ve kimliği üzerindeki baskı ve inkarlar son bulmalıdır.

Barış,özgürlük ve demokrasi taleplerinden vazgeçmeyen, cezaevinde bulunan belediye başkanlarımız, Kürt siyasetçilerimiz dahil bütün tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Grup, daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız