SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanına DYP Desteği!

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanına, DYP heyetinden destek geldi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın "partisi tarafından yalnız bırakıldığı" yorumunu yaptığı belirtilen Akın'ı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç ile DYP Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan'ın ziyaretlerinde, bu düşünce ifade edilirken, Belediye Başkanı Akın, başbakan ve ilgili bakanların kendisini aradıklarını, konuyla ilgilendiklerini anlattı.

 

BELEDİYE ZİYARETİ

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç ile DYP Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan ve DYP Malatya İl Başkanı Mehmet Özden bir grup partili ile birlikte Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

 

DYP genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, Malatya halkına ve Belediye Başkanı Akın’a geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere geldiklerini ifade ederek, “ İnşallah bu olay bu şekilde kapanır ve Malatya bu sorunu ucuz atlatır. Tabi Malatya halkının idarecisi olarak size de geçmiş olsun diyorum” dedi.

 

Daha sonra konuşan DYP Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan kendisinin de Malatyalı olduğunu hatırlattı ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ın hizmetlerini yakından takip ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Timur Gürgan, ishal salgınından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayarak, “ Malatya’ya yaptığınız hizmetleri kimse silip atamaz. Malatya’da yaşanan ishal olayı ilerisi için bir ders olmuştur. Bundan sonraki süreçte daha iyi organize olunması gerekir” dedi.

 

DYP Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Gürgan, Malatya’ya daha öncede geldiğini vurgulayarak, ancak herhangi bir açıklamada bulunmadıklarını, başkalarının ise  Malatya’ya gelerek popülist bir takım açıklamalarda bulunduklarını söyledi. Kendilerinin sadece DYP olarak Belediye Başkanı Akın’ın yalnız olmadığını kendisine iletme amacıyla olduklarını ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın da bu temennide olduğunu "Partisi tarafından yalnız bırakıldığını biliyoruz" sözleriyle anlatan Gürgan, “Bir takım sıkıntılar olmuş olabilir, bazen ihmaller olabilir, Ama halkın sağlığı çok önemli. Biz şuna inanıyoruz; bizim en önemli görevimiz koruyucu hekimlik hizmetleri ve onunla ilgili teşkilatı almak. Zannediyorum bu olay hepimize ilerisi için bir ders olacak, daha iyi organize olunması için tecrübe olacaktır” dedi.

 

Belediye Başkanı Akın ise konuşmasında, DYP’nin bu sorumlu siyaset ve sorumlu muhalefet davranışından dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, DYP’nin önemli bir sağlık sorununu siyasi polemik malzemesi ve popülizm aracı olarak kullanmamasını takdirle karşıladığını ve teşekkür ettiğini söyledi.

 

Malatya’da yaşanan ishal olayının gelişimi ile ilgili bilgiler verdi ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını, konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını söyledi.

 

Bu konuda ihmali görülenler hakkında yasalar neyi gerektiriyorsa onun yapılacağını belirten Belediye Başkanı Akın, partisi tarafından yalnız bırakıldığı yorumlarına karşılık da “ Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan olayla yakından ilgilendi. Beni arayarak, yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri sordu. Kendisine tedbirlerimizi ve yapılan çalışmaları ayrıntıları ile anlattım. Ayrıca Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ve İçişleri Bakanımız Sayın Abdulkadir Aksu ile defalarca  görüştük” dedi.

 

TBMM Sağlık Komisyonu üyelerinin ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal’in de sorunu yerinde incelediğini hatırlatan Belediye Başkanı Akın, “İnanıyorum ki hep birlikte iktidar-muhalefet ayrımı yapmadan çalışırsak tüm sorunlarımızı daha rahat çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Doğru Yol Partisi (DYP ) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, AKP iktidarını eleştirerek, beceriksizliklerini işini yapmaya çalışan bürokrat veya memur ile medya mensuplarına mal etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

DYP Sağlık Komisyonu Başkanı Gürgan da, hükümeti eleştirdi ve yapamadıklarının sorumlusu olarak bürokrat veya medya çalışanlarını göstermeye çalıştıklarını belirterek, " Maalesef şunu görmeye başladık ki AKP iktidarı, nerede sorun varsa, nerede hata yaptıysa nerede halkın yararına bir şey yapamadıysa, artık sorumluyu bulmuştur. Sorumlu ya işini yapmaya çalışan bürokrat, memur, yahut işini yapmaya, vatandaşın adına yapmaya çalışan medya olmaktadır. Maalesef artık sorumlu bulundu, çünkü siz yapmışsınız. Siz sorumlusunuz, olayı siz büyütmüşsünüz?" dedi.

 

"GENEL BAŞKANIMIZ DEDİ Kİ"

DYP olarak değişik bir yol seçtiklerini ve Malatya'ya 4 kez gelip çalışma yaptıklarını belirten Gürgan," 4 aylık bir çalışma sonunda rapor hazırladık. Vatandaşlarda, sizlerde bu sorunları, biliyorsunuz. Acilen çözüm üretilmesini bekliyoruz. Sayın Genel Başkanımız da bize söyledi. Gidin bakın Belediye Başkanı ile de bir insan olarak, yalnızlık içerisinde kalmış, partisi tarafından korunmamış ve korunmaz görünen, yalnız bırakılmış insan olarak belediye başkanı olarak konuşun, eğer yardım bizden istiyorsa biz de çözümleri verelim. Tabii politikacılıkta yardımı bir parti bir partiden istemez ama yazdıklarımızı lütfen onlara götürün veya bizde götüreceğiz, belki dinlerler ve biraz yardımımız olur." dedi.

 

FOTO: DYP'li Gürgan (soldaki) ve Bilgiç'in Akın'ı ziyareti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız