SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanına Uyuşturucu Suçlaması..

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinin Ağılbaşı Kasabası Belediye Başkanının evinde esrar bulunduğu ihbarı üzerine yapılan aramada 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildiği açıklandı. 71 yaşındaki CHP'li belediye başkanı Süleyman Yıldırım'ın ise, evin kendisine ait olmadığını, kasabanın misafir ağırlama amacıyla ortak kullanımındaki bir yer olduğunu söylediği suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevkedilen Yıldırım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma'dan verilen bilgide şöyle denildi:

"07.03.2006 günü saat: 16.00 sıralarında Malatya-Darende-Ağılbaşı Kasabası Belediye Başkanlığı görevini yürüten S.Y (71 yaşlarında)'a ait ev ve müştemilatında esrar maddesi bulundurduğuna dair ihbarda bulunulması üzerine; 08.03.2006 günü Darende Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararına istinaden 08.03.2006 günü saat:15.00 sıralarında S.Y 'ın Ağılbaşı Kasabasında bulunan ev ve eklentilerinde poşete konulmuş vaziyette 3 Adet bez torba içerisinde yaklaşık olarak 2520 gr toz esrar ile 280 gr kubar esrar ele geçirilerek,. Olay ile ilgili tahkikata başlanıldığını, şüpheli S.Y' ın halen firarda olduğu ve aranmasına devam edildiğini."

Jandarmanın açıklamasında Yıldırım'ın firarda olduğunun belirtilmesine karşın, belediye başkanının bugün Darende'de Adliyesi'nde ifade verdiği öğrenildi.

Savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Belediye Başkanı Yıldırım, kendisine iftira atıldığını söyledi. Esrar maddesi bulunan evin ailelerine ait olduğunu ve beldede vatandaşlarca ortak kullanılan bir yer olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, kapının anahtarının kendisi gibi başkalarında da bulunduğunu belirtti. Ağılbaşı Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, "İhbarda bulunan kişi esrarın yerine kadar söylemiş. Yani orada bulunduğunu bizzat bildirmiş. Bunun ne demek olduğu açıkça ortada. Daha önce de benzer bir olaya adımız karıştırılarak siyasi kariyerimizle oynanmak istenmişti. Yine aynı şey yapılıyor. Çamur atılmak isteniyor; ama yüzümüzün akıyla bu çirkin tezgahtan çıkacağım. Çünkü 1974 yılında da aynı iftiraya uğradım ve bana komplo kuruldu. O zaman da beraat ettim. Şimdi de edeceğim" açıklamasında bulundu.

Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevkedilen Süleyman Yıldırım'ın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız