SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanından Şikayetçi Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da içme suyundan kaynaklanan salgın hastalık nedeniyle Mustafa Berk isimli esnaf, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Malatya'da bazı bölgelerde içme suyunda rastlanan mikrop nedeniyle 7 bin dolayında kişinin ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığıyla sağlık kuruluşlarına başvurması adliyeye taşındı. Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın basın toplantısında, "İçme suyunda sorun yok. Ben içiyorum, vatandaşlar da gönül rahatlığıyla içebilirler" sözünden sonra şehir şebeke suyunu içmesinin ardından ishal ve kusma gibi rahatsızlıklar nedeniyle çocuğunu hastaneye götürdüğünü iddia eden Mustafa Berk isimli esnaf, Belediye Başkanı Cemal Akın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Berk, "Belediye Başkanı Cemal Akın basın toplantısında 'İçme suyunda sorun yok. Ben içiyorum, vatandaşlar da gönül rahatlığıyla içebilirler' dedikten sonra çocuğuma şehir şebekesi suyunu içirmeye devam ettim. Ancak daha sonra ishal ve kusma gibi rahatsızlıklardan dolayı çocuğumu hastaneye götürmek zorunda kaldım. Belediye başkanı yanlış açıklama yaptı. Halbuki temkinli açıklama yapsaydı, sular rapor açıklanana kadar kaynatılarak içilmeli deseydi, biz de şehir şebeke suyunu doğrudan içmeyecektik. Ancak sayın başkan rahatlıkla konuşunca, halkın sağlığıyla oynadı. Benim çocuğum gibi binlerce çocuğun ve insanın bu hastalıktan dolayı sağlık giderini devlet karşıladı ve zarara uğratıldı. Şişe suyu satan firmaları zengin etti. Halkın sağlığıyla oynayıp görevini kötüye kullandı. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız