SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanını Protesto..

A- A+ PAYLAŞ

Alt geçitlerin yapılacağı Kız Meslek Lisesi ve Sıtmapınarı kavşaklarında, yetişkin ağaçların kesilmesi, çevre esnafının büyük tepkisine neden olurken, alt geçitlere de karşı olan Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddeleri ile bu caddelerin İnönü Caddesi ile kesiştiği kavşakta bulunan esnaflar, bu duruma tepki göstererek, Belediye Başkanı Cemal Akın'a yönelik protesto gösterisi yaptılar..

Ellerinde "Ağaç Katili Başkan", "Vicdansız Başkan", "Yaş Kesen Baş Keser", "Bölgemizi Katleden Başkan", "Şehirciliği Bilmeyen Başkan" yazılı pankartlar taşıyan bir grup esnaf, Milli Egemenlik Caddesi'nin İnönü Caddesi'yle kesiştiği kavşak civarında, alt geçit yapımı nedeniyle kesilen ağaçların önünde toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdiler.

"Vicdansız Başkan", "Ağaç Katili Başkan" sloganları da atan 50 civarında esnaf adına yazılı bir açıklamayı, esnaflardan Sadin Şahin okudu.

Şahin'in okuduğu, "Bölge Esnafı" imzalı basın açıklamasında şöyle deniliyor:

"Malatya Belediyesinin yapmaya karar verdiği, birçok sıkıntıyı beraberinde getireceğine inandığımız alt geçitlerin bu güne kadar yapılmaması için tüm girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Bu da ekmek kaygısından başka hiçbir amacı olmayan bizleri fazlasıyla üzmüştür.

Basın mensubu arkadaşlar, huzurlarınızda bir gerçeği açık ve seçik ortaya koymak istiyoruz. Özellikle kış aylarında birer ölüm çukuruna dönüşecek bu yapıların şehir trafiğine söylendiği gibi bir katkısı olmayacaktır. Bu sebeple çukurların yapılmaması için belediye başkanımızı son kez uyarma ihtiyacını duyuyoruz.

Arkadaşlar, dün şu ağaçlar gibi olan bu ağaç gövdelerine bakınız. Yarın bu ağaçları da bulamayabiliriz. Daha şimdiden de caddede yapılan tahribata dikkatinizi çekiyorum.

Bakınız arkadaşlar bizler yeşile, ağaca verdiği önemle dünyada haklı bir teveccühe mazhar olmuş bir kültürün sahipleriyiz. Ne diyor Fatih Sultan Mehmet Han? 'Yaş Kesen Baş Keser..' Bu sözü belediye başkanımıza hatırlatıyoruz. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk de, 'Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur' sözleriyle ağaç ve yeşil sevgisini bizlere aşılamaya çalışmaktadır. Yeşile ve ağaca bu kadar saygılı bir milletin bugünkü temsilcilerinin yaptıkları ortada.

Bugüne kadar hiçbir hizmet üretemeyen belediyemiz, kamuoyundan gelen tepkiler neticesinde, birşeyler yapma adına kurban olarak Sıtmapınarı ve bu bölgeyi seçip, esnaf çalışanlarının ekmeği ile oynamak istemektedir.

Şunu açıkça vurgulamak istiyoruz. Ben yaptım oldu mantığıyla yapılan işler neticesinde bu memleket birçok şey kaybetmiştir. Ben yapıyorum olacak mantığıyla yapılacak bu çukurlar da, bu bölgelere dolayısı ile şehrimize birçok şey kaybettirecektir.

Basın mensupları, aracılığınızla belediye başkanımıza son kez soruyoruz. Sayın başkan, ekmeğimizle oynayarak nereye varmak istiyorsunuz?"

Alt geçitlerin ihalesi geçtiğimiz ay yapılmıştı. Hafta başından itibaren, Sıtmapınarı ve Kız Meslek Lisesi kavşağında ağaç kesimlerine başlanmıştı.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin Gökatalay- GÖRÜŞ Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız