SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanlarına Bilgi

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DOKAB) toplantısında, belediye başkanlarına proje hibeleriyle ilgili bilgi aktarıldı.

Valilik salonunda Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında düzenlenen DOKAB toplantısında, proje hibeleri konusunda, "Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın üçüncü bileşeni altında yer alan 'Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı' kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 14 Kasım 2008 tarihinde ilk Proje Teklif Çağrısı'na çıkılmış olup, bu çağrı 16 Ocak 2009 tarihinde kapanmıştır. Proje Teklif Çağrısı kapsamında ön eleme sonuçları şöyledir; Proje Teklif Çağrısı'na toplam 532 proje teklifi iletilmiştir. 465 proje önerisi ön eleme sürecini geçmiş, 67 proje önerisi ön eleme sürecini geçememiştir. Ön eleme sürecini geçerek Proje Değerlendirme Komiteleri'nin puanlamasına gönderilecek projelerin toplam bütçesi; 1 milyar 399 milyon 019 bin 909 eurodur. Bölgemizde toplam 32 proje ön elemeyi geçmiştir" ifadelerine yer verildi.

Toplantıda ayrıca, yeni proje ve hibe konularında da bilgiler aktarılarak, şu bilgiler verildi:

"Kadın İstihdamının Desteklenmesi: Hibe programında, yerel aktörleri ve sosyal ortakları, kadınların istihdamının desteklenmesi ve onların işgücü piyasasına girişleri önündeki engellerle baş edilmesi için yaratıcı faaliyetler başlatmaları ve uygulamaları konuları desteklenecektir. Son başvuru tarihi 29 Mayıs 2009. Teklif çağrısı için öngörülen toplam hibe tutarı 13 milyon 700 bin eurodur. Asgari hibe tutarı: 50 bin euro, azami hibe tutarı ise 400 bin euro kadardır.

Hayat boyu öğrenme projesi: Bu hibe programı; hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasını desteklemek; ayrıca İstihdam imkanlarını arttırmak için bireylerin eğitime erişimini sağlamak amacıyla AB uygulamaları ile uyumlu olarak hayat boyu öğrenme perspektifi doğrultusunda kurumsal bir çerçeve oluşturmayı hedeflemektedir. Son başvuru tarihi 01 Haziran 2009. Teklif çağrısı için öngörülen toplam hibe tutarı 5 milyon eurodur.
Hibe miktarının büyüklüğü: Asgari hibe tutarı 50 bin euro, azami hibe tutarı ise 150 bin eurodur.

Kayıtlı İstihdamın Teşviki projesi: Bu hibe programı ile bölgesel/yerel temelde kayıtlı istihdamı teşvik etmek için etkili yollar bulmaya ve uygulamaya yönelik yenilikçi faaliyetlerle kayıtlı istihdamın arttırılmasını ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasını teşvik edecek, kayıtlı, yarı kayıtlı ve kayıt dışı işyerleri, sektörler ve işçilere yönelik faaliyetlerle kayıt altına alma sürecini kolaylaştıracak, doğrudan ve dolaylı faaliyetlerin desteklenmesi sağlanacaktır. Son başvuru tarihi 25 Mayıs 2009. Teklif çağrısı için öngörülen toplam hibe tutarı 11 milyon 850 bin eurodur. Hibe miktarının büyüklüğü: Asgari hibe tutarı 100 bin euro, azami hibe tutarı ise 400 bin eurodur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız