SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediye Başkanlığına En Uygun Meslek Veterinerliktir"

0
Güncellendi - 2020-03-14 19:22:18
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6.8’lik Elazığ depreminin ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ücretsiz hayvan sağlığı hizmeti sunan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 2.Başkanı Muhlis Atay ve Yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Kendisi de bir veteriner olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6.8’lik Elazığ depreminin ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ücretsiz hayvan sağlığı hizmeti sunan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyinin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Malatya’ya gelen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 2.Başkanı Muhlis Atay ve Yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Yapılan ücretsiz hayvan sağlık hizmetleri hakkında Başkan Güder’e bilgiler aktaran heyet, hayvan yetiştiricilerin yaşadıkları sorunlar hakkında da bilgiler aldı. Yapılan bu hizmet çalışmasının takdire şayan olduğunu ve vatandaşlarımızın nezdinde kabul gören bir çalışma olduğunu aktaran Başkan Güder, yaşanan bu afetin üstesinden milletçe ve devletçe geldiklerinin altını çizdi.

“TAKDİRE ŞAYAN BİR ÇALIŞMAYDI, GÖGSÜMÜZÜ KABARTTI”

Heyeti Malatya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; sizleri Battalgazi’mizde ağırlamaktan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Veteriner Hekimler Odasında görevli olduğumuz dönemde sayın Ali Eroğlu’da Konsey başkanlığımızı yapmıştı. O dönemde Veteriner Hekimlerin sosyal hakları anlamında önemli girişimleri olmuştu. Merkez Konseyimiz, geçmiş dönemde Türkiye’nin gündemine gelebilecek çalışmalara da imza attı. Başkanımız belli bir süre ara verildikten sonra tekrar konsey başkanımız oldu ve çalışmalarına devam ediyor. Bu icraatlarından bir tanesi de kıymet harbiyesi olan 24 Ocak günü Elazığ ve Malatya’da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde mağdur olan vatandaşımıza hayvan sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak yansıtmasıydı. Bu yapılan hizmet takdire şayan bir olaydır. Vatandaş nezdinde de kabul görmüş bir çalışmadır. Deprem anından itibaren biz sürekli sahada olduk. Depremden etkilenen her mahallemize belki günde birkaç kez gitme şansımız oldu. Çünkü oradaki yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek varsa eğer yaşanan eksiklikleri tespit etmek istedik. Veteriner Hekimler Odası Konseyinin böyle bir çalışmaya imza atması bizim orada göğsümüzü kabarttı. Şükürler olsun Milletçe, Devletçe yaşanan bu Afetin üstesinden geldik ve gelmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“2020 YILININ İÇİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Battalgazi Belediyesi olarak çiftçilere ve hayvan yetiştiricileri hakkında önemli projeler hazırladıklarını ifade eden Başkan Güder, şunları söyledi: “Battalgazi Belediyesi olarak özellikle çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için özel projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Biliyorsunuz Battalgazi ilçemiz tarım ve hayvancılık anlamında adından söz ettiren bir ilçemiz.  Projemiz içinde yer alan Makine Parkuru inşallah 2020 yılının içinde hayata geçecek. Biz, Battalgazi’yi tarif ederken Battalgazi’mize Medeniyetin Kalbi diyoruz. M.Ö 5500 yıllık bir tarihe sahip Arslantepe’miz var. Bir medeniyetin burada şekillendiğini görüyoruz. Battalgazi’mizde tarihsel ve kültürel mirasımızı ayağa kaldırma adına, sosyal belediyecilik ve hizmet belediyeciliğimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arslantepe’yi de UNESCO Dünya Mirası Listesine koymak için de ciddi adımlar atıyoruz. Şanlıurfa nasıl Göbeklitepe ile kalkınmasına katkı sağlıyor ise Arslantepe ile de Malatya’yı ayağa kaldırmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“CORONA VİRÜSE KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Corona Virüsüne karşı dikkatli olmamız gerektiğini de dile getiren Başkan Güder, “Şuan Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde Corona virüsü ile karşı karşıya kalmış durumda. Sağlık Bakanımız yurt dışından gelen erkek bireyde bu hastalık tanısının konduğu ve karantinaya alındığı açıkladı. Virüse karşı dikkatli olmalıyız. Almamız gereken tedbirleri hepimiz neredeyse biliyoruz. Toplum olarak tedbirlere uymamızda fayda var. İnşallah bu süreci Sağlık sektöründe çalışan kişiler olarak toplumumuzu aydınlatmamız gerekiyor. Bizler Battalgazi Belediyesi olarak insanlarımızın toplu halde bulundukları okullar ve camiler gibi yerleri dezenfeksiyonlar yapıyoruz ve yaşanabilecek enfeksiyonlar karşısında şimdiden önlemimizi alıyoruz” dedi.

 “BATTALGAZİ’YE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in ev sahipliği için teşekkürlerini ileten Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Battalgazi Belediye Başkanım Osman Güder beyefendiye bu güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Daha önceki ziyaretimizde de kendileri bizleri kabul ettiler. Kendilerine başarılar diliyoruz. Malatya’mız, Battalgazi’miz ve Ülkemiz için için önemli hizmetler yapıyorlar. Allah yollarını açık etsin. 24 Ocak’ta Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem nedeniyle Türk Veteriner Hekimler Birliğinin koordinesinde depremde zarar gören, yaralanan ve hastalanan hayvanlara serbest veteriner arkadaşlarımız tarafından ücretsiz tedavi edilmesi için bir kampanya başlatıldı. O günden bugüne kadar bu çalışmalarda arkadaşlarımız faaliyet gösterdiler. Allah böyle acılar bir daha yaşatmasın. Oda başkanlarımız başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile yöneticilere teşekkür ediyorum. Şuan dünyayı kasıp kavuran kıtalarda bir tehdit unsuru haline gelen Corona virüsü yayılmaktadır. Buna karşı bütün ülkeler önemlerini alıyor. Korona gerçekten büyük bir salgın haline dönüştü. İnşallah Ülkemiz ve insanımız bu salgından en az şekilde etkilenecek. Ben tekrardan kabulü için Osman Güder başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINA EN UYGUN MESLEK VETERİNERLİKTİR”

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka Battalgazi bölgesinin tarihi güzelliklere sahip olduğunu ve güzel çalışmaların yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Ben öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımıza ve meslektaşımız Osman Güder beyefendiye teşekkür ediyorum. Bizleri burada ağırladılar. Battalgazi bölgemizi gezdik. Buradaki tarihi zenginliği daha önceden de  bilmiyordum.  Battalgazi çok güzel tarihi güzelliklere sahipmiş ve bunu her yerde anlatacağım. Özellikle Arslantepe Höyüğü’ne bayıldım. Çok güzel çalışmalar yapıldığını da görüyorum. 27 tane medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir yer. Kemikleri görüyorsunuz. Bir medeniyetin orada yok olduğunu görüyorsunuz. Muazzam bir ilçe. Başkanımız bizlere faaliyetlerini anlattığında şunu düşündüm? Belediye Başkanlığına en uygun meslek veterinerliktir. Neden? Çünkü; toplumun he kesimini iyi tanır. İnsan ilişkileri çok iyidir. Onların sorunlarını bildiği gibi çözüm yöntemlerini de iyi bilir.”

 “BİZLER İÇİN ONUR KAYNAĞI OLDU”

Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, “Burada bulunmak bizler için onur kaynağı oldu. Buraya ilk kez geliyorum. Çok beğendim, güzel anılar biriktirerek dönüyorum. Farklı yerleri görmek, farklı coğrafyaların o güzel dokusuna tanıklık etmekte gerçekten çok güzel. Battalgazi’de tarihi yerleri gezdik ve bu tarihi yerler gerçekten de gezip görülmeye değer yerler. Ben bizleri ağırladığı için sayın çok teşekkür ediyorum.”dedi.

“BU GÜZELLİKLERİ BİLMEMEMİZ ÜZÜCÜ”

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir, “Bugüne kadar burada olmayışımız ve bu tarihi güzellikleri görmeyişimiz bizim eksikliğimiz. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bu kadar güzel tarihi izlerin olduğunu gerçekten bilmiyorduk. Arslantepe’yi gezdik. Arslantepe’nin bizim tarafımızdan bilinmemesi gerçekten üzücü. Ayrıca Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdik. Burada tarihe ne kadar önem verildiğini gördük. Bizleri burada ağırlayan ve bu eşsiz güzellikleri görme fırsatı veren sayın başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“TARİHİMİZİ VE GEÇMİŞİMİZİ GÖRDÜK”

Muğla Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serkan Alpözen, “Yaklaşık 3 günde buralardayız. Elazığ’da başladık ve Malatya’da sonlandıracağız bu ziyaretimizi inşallah. Buraları görmek, meslektaşlarımız ile tanışmak, meslektaşlarımızın bir yerlere geldiğini Belediye Başkanı olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Bugün Battalgazi’nin tarihi ve geçmişini gezerek dahi iyi gördük. Çok güzel bir tarihe sahip bir yer.”dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız