SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Binası İhalesine İkinci İptal

A- A+ PAYLAŞ

Kale Belediyesi tarafından yaptırılacağı açıklanan yeni belediye binasına ait yapım işi ihalesinin ikinci kez iptal edildiği öğrenildi.

Kale Belediyesi; ilk olarak, Kasım ayında yayınladığı ihale ilanı ile ilçenin Mahmut Dursun Mahallesi’nde, yaklaşık 3 bin 500 metrekare yoğunlukta, 5 katlı yeni bir hizmet binası yaptırmak amacıyla bir bina yapım işi ihalesi düzenlediğini açıkladı.

Ancak, Kale Belediyesi, Kasım ayının 27’sinde yapılacağı açıklanan söz konusu ihaleyi, 18 Kasım 2020 tarihinde, iptal ettiğini duyurdu.

Söz konusu ihalenin iptal gerekçesi, ‘ihale iptal ilanı’nda, “Proje  ile teknik  şartnamedeki eksikliklerinden dolayı” iptal edildiği belirtilirken, ihalenin bir başka belgesinde, “Teknik Şartnamenin Uygun Olmaması” şeklinde açıklandı.

İhale neden iptal edildi?

Kale Belediyesi, ilk ihaleyi çeşitli gerekçelerle iptal ettikten sonra, nüfusu yaklaşık 6500 olan ilçe için inşa edilecek 3500 m2 yoğunlukta ve 5 katlı lüks belediye hizmet binasının yapımı amacıyla bu defa 14 Ocak 2021 tarihinde yeni bir ihale düzenlendiğini ilan etti.

 Ancak, “5 Katlı 3387 M2 Kale Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı Yapım İşi” başlıklı ikinci ihale bir kez daha iptal edildi.

Kale Belediyesi, ikinci ihalenin iptal gerekçesini ise, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde” olmasıyla açıkladı.

Bu gerekçenin, Kale Belediyesi yetkililerinin, inşa edilmesini amaçladıkları 5 katlı lüks belediye binası ile eldeki ödenek arasında doğru bir ilişki kuramadığı anlamına geldiği belirtiliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sizde lüks değilde normal bir bina yapın ödenek yetsin. Neden illa lüks bina olacak? İlla ısraf mı olması gerekiyor. Bu memlektte Allahtan korkan kaç kişi kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)
    İtibarda tasarruf olmaz. 12 000 m2 lik bir bina yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Dünyanın en güzel şehirlerinden biri kabul edilen paris, 664 yıllık binadan (hotel de ville) yönetiliyor. Söyleyeceklerim bu kadar..?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    belediyelerde saray sevdalisi olmuslar vatandas is siz buna care bulunun
    0
    0
    Yanıtla
  • Gereksiz bi yatırım nüfusa göre, Battalgazi’ye bağlansa çok mantıklı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet gül (3 yıl önce)Mektupvar isimli kullanıcı yorumuna
    Yerinde bir görüş katılmamak mümkün değil.Nufusu az ilçelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit coşkun (3 yıl önce)
    memleket tasarruf konusuna ciddi eğilim gösterirken belediye binasının hiç sırası değil. biraz ertelenmeli bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Mimar Başkan bir belediye binası yapacak onu bile beceremedi. Kimler belediye başkanı olmuş vay memleketimin haline
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (3 yıl önce)
    Allah’dan korkun çarşı merkezi bile olmayan nüfusu bin kişi olan bu ilçeye bu belediye binası Allah’dan revamı
    0
    0
    Yanıtla