SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediye Bizi Mağdur Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:59:58
A- A+ PAYLAŞ

Servisçi esnafları, Büyükşehir Belediyesi'nin 19 yaşından büyük araçlara S plakaları olmasına rağmen çalışma ruhsatı vermeyerek, kendilerini mağdur ettiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanına araçlarıyla birlikte gelen servisçi esnafları adına konuşan Malatya Servis Şoförleri Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Apaçık, bir yıl önce Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma ruhsatlarının olmasına rağmen bir plakayı kendilerine 40 bin TL'ye sattığını iddia etti.

Apaçık, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine dayatmada bulunarak, mağdur ettiğini ileri sürerek, "Belediye bizlere iş vermediği ve kendi işimizi kendimiz bulduğumuz halde bize 40 bin TL'ye S plakası sattı. Buna eyvallah ettiğimiz halde, ruhsat adı altında her sene 850 TL karşılığı kira bedeli ve her araçtan reklam vergisi alarak, bizleri mağdur etmektedir. Belediye otobüsleri içerisinde 30 yaşından büyük araçlarla binlerce yolcu taşıyorlar ama bizim 19 yaşından büyük araçlarımıza, S plakamız olduğu halde çalışma ruhsatı vermiyorlar" dedi.

S plakalı araçlarının emniyet tarafından bağlandığını iddia eden Apaçık, şunları söyledi: "19 yaş ve üzeri araçlar uzun yolda şehirlerarası taşımacılık yaparken, Malatya Büyükşehir Belediyesi bu araçlara çalışma ruhsatı vermemektedir. Emniyet ise, araçlarımızı 60 gün bağlayıp, 4 bin 800 TL ceza yazıyor. Bunun yanı sıra 2 bin TL'de otopark parası ödüyoruz."

Apaçık, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin minibüslere hat, taksilere ise durak verdiğini kaydederek, servisçilere ise bir şey vermediğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız