SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye Borçları Silinmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Medeni Sevin, toplu görüşmeler öncesi teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor.

Toplu görüşmeler öncesinde memurların istekleri ve önerileri hakkında bilgiler aldıklarını ifade eden BEM-BİR-SEN Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı, "Ziyaretlerimiz çerçevesinde bugün de Malatya'ya gelerek, teşkilatımızı ziyaret ettik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu görüşmeler öncesinde Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak, memurların sorunlarını yerinde tespit etmek ve taleplerini kamu işveren kurumuna iletmek amacıyla bu ziyaretleri düzenliyoruz. Dördüncü kez Türkiye genelinde yetkili sendika olmamızı sağlayan arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkürler ediyorum. Dördüncü kez yetkili sendika olmak elbette ki bizler için gurur vericidir. Daha önemlisi kamu çalışanlarının taleplerinin çözümüne yönelik göstereceğimiz gayretlerdir. Elde etmiş olduğumuz toplu görüşme taleplerini sizlerinde bildiği gibi 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanunu çerçevesinde 15 Ağustos'ta başlayıp, 29 Ağustos'a kadar sürecek olan toplu sözleşme sürecinde gündeme taşıyacağız. Sorunlarımızın çözümüne yönelik mücadelemizi devam ettireceğiz. Türkiye'de en büyük sorunların başında özellikle borcu olan belediyelerimizin personeline maaş borçlarının bulunmasıdır. Gerçekten 21. yüzyıla yakışmayan bir durum. Dolayısıyla siyasi iktidar bugüne birçok olumlu adım atmış olsa dahi bu sorunun çözümü için bir adım atmamıştır. Bizim talebimiz borcu olan belediyelerin borçlarının bir defaya mahsus olarak silinmesidir" dedi.
Karslı, son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden sorunların olduğuna dikkat çekerek, "Demokrasiyle ilgili yapılan son girişimleri biz olumlu olarak karşılıyoruz. Muhalefet partilerin de ülkenin önünü açacak demokratik adımlara destek vermelerini bekliyoruz. Sendika olarak her zaman önemli üç talebimiz var ve bu taleplerin gerçekleşmesi demokratikleşmeye bağlıdır. Özgürlük, Adalet ve Eşitlik mücadelesine siyasal iktidarla beraber bütün muhalefet partilerinin de destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

BEM-BİR-SEN Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden Malatya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Müslüm Barut'un sigortadan doğan alacağını BEM-BİR-SEN Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar'a takdim etti.

BEM-BİR-SEN Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar ise, toplu görüşmeler öncesi BEM-BİR-SEN yetkilileri tarafından yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Arkadaşlarımızın sıkıntıları yakından takip edilerek, hükümete taşınıyor. Ben bundan dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız