SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Bütçesi 300 Milyon

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı başkan Ahmet Çakır ve üyelerin katılımı ile yapıldı. 
 
Meclis toplantısına, deprem öncesi ve sonrasında alınacak önlemler, 2012 yılı Mali bütçesi, bağlı müdürlüklerin görev ve çalışma esasları yönetmeliği, Hanımın Çiftliği beldesine içme suyu tahsisi, Özal köyüne içme suyu verilmesi, mahkemelik olan imar dosyalarının mahkeme sonuçlanıncaya kadar meclis gündemine gelmemesi ve Bakırcılar Çarşısı içerisinde yer alan demirci ve doğramacı esnafının Çarmuzu’ya taşınması  gibi konular damgasını vurdu.
 
10’u ilgili daireler, 1'i CHP ve 1' i de bağımsız üye Fatma Betül Aksoğan’ın gündeme alınması istemiyle verdiği önergelerin ayrı ayrı okunup gündeme alınmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk sırasında bulunan 2012 yılı mali yılı Belediye bütçesi ve Ücret tarifesinin görüşülmesi sırasında, bağımsız üye Fatma Betül Aksoğan, “ Bütçede daire teklifleri ile komisyon teklifleri arasında büyük farklar var. Bu farklılıkların nedeni nedir? Ayrıca elle yazılmış bu bölümler. Neden?” diye soru yöneltti. Soruyu Başkan çakır, “ Enflasyon oranları da baz alınarak dairenin verdiği teklifler, komisyon kararı ile vatandaş lehine düzeltilerek yer almıştır. Farklılıklar da bu nedenle oluşmuştur. Elle yazılmanın nedeni de gecikmeden kaynaklanmıştır. Amacımız vatandaşımıza en ucuz ve kaliteli hizmetler vermektir” diyerek yanıtladı. 
 
CHP’li üye Doğan Ağdaş da “ Gecikme yaşanmışsa, daha iyi incelenmesi için önümüzdeki aya erteleyelim. Ayrıca 2012 yılı performans raporunda giderler belirtilmemiştir. Mali yılı bütçe raporunda da aynı durum var. Neyi yapacaksınız, nasıl yapacaksınız yazdıktan sonra rakamsal tutarını belirteceksiniz. Yapılacak işler- projeler belirtilmemiş ama rakamlar belirtilmiş.” diyerek bütçenin hazırlanış biçimine itiraz etti. Başkan Çakır’da “Sizler Belediye meclis üyesisiniz. Komisyonların toplantılarına katılabilirsiniz, önerilerinizi sunabilirsiniz. Size 1 ay önce dağıtıldı. Büyük bir süre. Bu süre içerisinde komisyona gidip çekincelerinizi önerilerinizi sunabilirdiniz. Bütün komisyonlara gitme hakkınız var. Demek ki siz performans raporunu dikkatli okumamışsınız. Neyin nereye harcanacağı tek tek yazılı hepsi.” diyerek Ağdaş’ın itirazını yanıtladı. Yapılan bu konuşmalardan sonra, Malatya Belediyesinin 300.131.250 TL olan 2012 mali yılı bütçesi ile Ücret tarifesi önergeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.
 
Belediye sınırları içerisinde kaçak (abonesiz) kuyu suyu kullananlara yönelik olan uygulanan cezaların kaçak su kullanım ücreti tarifesinden uygulanması, Malatya Belediyesi Mücaviri Dahilinde Telekomünikasyon İş ve İşlemleri ile İlgili Yönetmelik ile Hukuk İşleri, Strateji Geliştirme, İmar ve Şehircilik, Mali Hizmetler ve Veteriner, Müdürlüklerinin Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği Hukuk İhtisas Komisyonu raporları doğrultusunda kabul edilirken, MASKİ ve Zabıta Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ertelendi.
 
Daha önce tahsisi yapılan ancak süresi belirtilmediği için Bakanlıkça ödenek ayrılamayan Konak eski Nikah Salonu’nun, 10 yıllığına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi kararı kabul edildi
 
2004 yılında kurulan ve kurucuları arasında yer alan Malatya Belediyesi'nin, Derme Sulama Birliği üyeliğinden çekilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
Hanımın Çiftliği Beldesine 35 lt/sn içmesuyu verilmesi maddesi görüşülmesi sırasında bağımsız üye Mehmet Moran’ın “Vereceğimiz su ileride başımızı ağrıtmasın” diye araya girince Belediye başkanı Çakır; “Hayır. Öyle bir durum söz konusu değil. Sıkıntımız, 13-15 yerleşim yeri ile suyumuzu paylaşıyoruz. Yaz aylarında 100 litreye kadar su vermemize rağmen sorunlar çıkabiliyor” diye yanıt verdi. Yapılan oylama da, beldeye içme suyu tahsis edilmesi kararı alındı. Toplantıda ayrıca mücavir alan dışında ki Özal Köyüne içme suyu verilmesi de karara bağlandı.
 
Mahalle muhtarlarının önerisi üzerine, geçtiğimiz günlerde terör saldırısında hayatını kaybeden Malatyalı Polis Memuru Mehmet Emin Çakır’ın isminin Yeşiltepe Fatih mahallesindeki bir parka (eski hayvan pazarı) verilmesi kararlaştırıldı.
 
Gündemin İmar maddeleri arasında yer alan, imar planı değişiklikleri, konut+ticaret alanından turizm alanına dönüştürülmesi, kat artış talebi, konut alanında Akaryakıt istasyonu alanına dönüştürülmesi gibi talepler ertelenirken, nizam değişikliği,  kat artışı gibi talepler reddedildi.  Kabul edilen maddeler arasında, kent merkezinde bulunan Bakırcılar çarşısı içerisinde yer alan demirciler ve doğramacıların Çarmuzu (Kiltepe) daki yeni sanayi sitesinin yanına küçük sanayi sitesi kurulması ve bu alana taşınması teklifi de var.
 
Aralarında Akpınar semtinde bulunan ve geçmişte ruhsatlarında eksiklikler bulunan otel ile mahkemelik olan dosyalarla ilgili taleplerin mahkeme sonuçlanıncaya kadar gündeme alınmamasına ve sonr ki süreçte gerekli görülürse gündeme alınması doğrultusunda oylanarak kabul edildi. Böylece mahkemelik olan İmar dosyaların meclisin gündemine gelmesinin önüne geçilmiş oldu.
 
CHP’li üye Günnur Tabel Almasulu’nun depremle ilgili olarak “Belediyenin öncülüğünde birimler oluşturulması, ” bağımsız üye F. Betül Aksoğan’ın “Acil Eylem Planları” üst başlıklarıyla verdikleri önergelerin görüşülmesi sırasında üyeler konunun çok önemli ve zaman geçirilmeden harekete geçme yönünde görüş bildirirlerken, Başkan Çakır “ Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu sadece belediyenin üstesinden gelecek bir durum değil. Yerel ve genel yönetimler olarak koordineli şekilde projeler üzerinde çalışmalarımız gerek." diye konuştu.
 
Belediye Meclisi, Belediye’ye ait kirada olan gayrimenkullerin kira bedellerinin belirlenmesi amacıyla bir İhtisas Komisyonu kurulmasını kararlaştırdı. Kurulan Komisyon üyeliklerine; Hasan Atay, Sıdık Özdemir, Orhan Barman, Hasan Basri Erdoğan, Aziz Görgeç, Salim Şahin ve F.Betül Çalışkan Aksoğan seçildi.
Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nı 2 Aralık Cuma günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclis toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız