SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye de Beydağı'nda Konut Yapacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, kentte önümüzdeki kış dönemine kadar doğalgaz kullanımında yüzde 35 oranının yakalanacağını bildirdi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, buradaki çiğ köfte partisine katıldı. Ziyareti esnasında basın mensuplarına çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Akın, amaçlarının Malatya'yı gelişme açılımını sağlamak olduğunu belirterek, yeni alt şehirler oluşturmak istediklerini söyledi.

Beydağı mevkiinde TOKİ'nin toplu konut projesiyle yeni bir alt şehir doğduğunu belirten Akın, belediyenin Esenlik Şirketi'nin de yakında Beydağı mevkiinde konut üretimine başlayacağını aktardı.

Malatya Belediyesi'nin son dönemdeki en büyük yatırımının doğalgaz olacağını belirten Başkan Akın, "Mart ayında doğalgaz Cevat Paşa Mahallesi'nde kullanılmaya başlanacak. Önümüzdeki kış ayına kadar Malatya'da doğalgaz kullanımı yüzde 35 oranına yükselecek" dedi.

Bu yıl Turgut Temelli kavşağı ile Sanayi kavşağına köprülü kavşak yapımı ile Şire Pazarı yanındaki alt geçidin yapımını gerçekleştireceklerini ifade eden Akın, Malatya merkezde ise bazı caddeleri tamamen trafiğe kapatarak, yaya ve gezinti alanı yapmayı düşündüklerini söyledi.
Akın, Antepli Sokak'ta ise önümüzdeki aylarda çok katlı otopark inşaatının temelini atacaklarını kaydetti.

Sümer Fabrikası İşçi Evleri'nin Malatya Belediyesi'ne devredilmesi konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, Sümer Fabrikası'nın SSK'ya olan 800 milyon YTL tutarındaki sigorta prim borcundan dolayı hukuki anlamda sıkıntı yaşandığını söyledi. Akın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüştüğünü ve kendisine SSK prim borçlarıyla ilgili olarak önümüzdeki aylarda yeni bir düzenleme yapılacağı ve bu düzenleme sonrasında borcun ödenerek sıkıntının çözümleneceğinin söylendiğini aktardı.

Başkan Akın, Sümer Fabrikası İşçi Evleri arazisinde Halk Eğitim Merkezi inşaatı ile okul ek binası yapılmasına, bazı siyasilerin destek verdiklerini belirterek tepki gösterdi. Başkan Akın, Şeker Fabrikası arazisini Malatya Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili olarak başlatılan çalışmalarında devam ettiğini ve tapunun yakında belediyeye verileceğini kaydetti.

Bu arada, Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, cemiyetin binasının yeniden düzenlenmesi ve yapılmasında destek veren Belediye Başkanı Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi ve Malatya İşadamları Derneği Başkanı Yunus Aktaş'a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız