SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye.. Dikkat!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya belediyesinin uluslararası ödüllü projesiyle bilinen yeni hizmet binasına, "gecekondu" eklemeler yapan mevcut yönetimi, bu nedenle projenin mimarı Ahmet Vefik Alp tarafından mahkemeye verilebilir. Alp'in, bir başka eseri olan MHP Genel Merkezi binasında yapılan değişiklikler üzerine partiyi mahkemeye verip tazminat kazandığı bildirildi.

Malatya Belediyesi'nin mevcut yönetiminin, ödüllü proje doğrultusunda yaptırılan binada "eksik olduğu" gerekçesiyle, güvenlik ve başkan yardımcıları katında "sekreter" bölümü oluşturması geçtiğimiz günlerde haber konusu olmuştu.

Bu arada, mimar Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp'le, MHP arasında dava konusu olan olay, odatv.com adlı internet sitesinde, "Ülkücüler bu aralar kızgın" başlığıyla şu yazıya konu oldu:

"MHP’liler bu aralar eski MHP’li Ahmet Vefik Alp’e çok kızgın. Önce DYP’den belediye başkan adayı olan Alp, bir sonraki seçim MHP’ye geçerek MHP’den başkan adayı olmuştu. Son olarak DSP’den aday olan Alp’in bu değişimi DSP’de bile kırgınlıklara neden olmuştu.

Ancak MHP’lilerin kızgınlığının Alp’in sık sık parti değiştirmesiyle bir alakası yok. MHP’lilerin ALP’e kızma nedeni bir mimarlık meselesi.

Mimar Ahmet Vefik Alp, MHP Genel Merkezi’nin projesini çizen kişi olarak biliniyor. Hatta binada Alp’in binanın tasarımını yaptığını gösteren bir etiket bulunuyor.

MHP, ihtiyaçları için binada tadilat yaptığında bir şok ile karşılaştı. Ahmet Vefik Alp, kendi tasarımı olan binada yapılan değişiklikler için tazminat davası açtı. Davayı kazanarak parasını aldı. Son olarak adının zamanla binadan silinmesi nedeniyle kazandığı dava nedeniyle MHP’den 25 bin TL alan Alp, MHP’lileri kızdırdı."

FOTOĞRAF: malatyahaber.com'da geçtiğimiz günlerde "Yokmuş, Ekle!" başlıklı habere konu olan Malatya Belediye binasındaki "gecekondu" sekreter ofisi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız