SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye 'Doğal Gaz'da Var mı?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya doğalgaz dağıtım işini yapan Malatya Doğal Gaz şirketine, yasa gereği yüzde 10 ortak olması gereken Malatya Belediyesi’nin bu ortaklığı, ne şirketin yönetiminde ne de hisse dağılımında yeralıyor. Şirketin yönetim ve hisse durumu, Malatya Belediyesi’nin “kimseye duyrulmadan devre dışı mı bırakıldığı?" sorularına yolaçtı.

İNTERNET SİTESİNDE VAR AMA..
Malatya doğalgaz dağıtım işi ihalesinin 2005’de yapılmasının ardından, bu iş için ihaleyi alan firma PEGAZ adı altında şirket kurmuştu. Bu şirket, bir süre sonra el değiştirmiş, yeni firma MALATYA DOĞAL GAZ adını almıştı.

PEGAZ adına yapılan ve şimdi MALATYA DOĞAL GAZ tarafından kullanılan internet sitesinde ise, belediyenin yüzde 10 ortaklık durumu belirtiliyor.

İnternet sitesinde, şirketin yapısı ile ilgili olarak halen yayında olan bilgi şöyle:

”07.07.2005 tarihinde EPDK tarafından yapılan Malatya ili doğal gaz dağıtım ihalesi PEKER İnşaat tarafından alınmıştır.

20.10.2005 tarihinde EPDK’dan ‘’Dağıtım Lisansı’’belgesi alınarak, 12.05.2006 tarihinde kazı çalışmalarına başlanmış ve 2006 Yatırım Planı’nda 32 km çelik hat, 210 km polietilen hat, 60 km servis hattı ve 12 adet bölge regülâtörü montajını tamamlanarak 2006 yatırımları tamamlamıştır.

28.07.2006 tarihinde BOTAŞ’tan devralınan 1.OSB ve Şehir Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonları da firmamız sorumluluğunda olup işletmeye alınmıştır.

Malatya ili doğal gaz dağıtım şirketinin tüm hisseleri; 10.05.2007 tarihli EPDK kurulu kararı ile Kazancı Holding tarafından devralınmıştır. 30.10.2007 tarihinde de isim değişikliğine gidilmiş ve yeni ismi Malatya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. olmuştur.

İlgili mevzuat gereği; lisans bölgelerindeki bölge belediyenin, doğal gaz dağıtım şirketimizle %10 ortaklığı bulunmaktadır.”

HALİHAZIRDA İSE..
Yasa gereği doğalgaz dağıtım sistemine yüzde 10 ortak olması gereken Malatya Belediyesi’nin bu ortaklığının devam etmediği, PEGAZ’ın MALATYA DOĞAL GAZ şirketine dönüşmesine ilişkin olarak yapılan tescil ve genel kurul toplantısına ilişkin Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kayıtlardan anlaşılıyor.

2007 yılı Kasım ayında yapılan, ancak ayrıntıları kamuoyunca bugüne kadar bilinmeyen genel kurula ilişkin kayıtlara göre; 1 milyon YTL sermayeli şirketin 20 bin hissesi var. Genel kurulda 19 bin 956 hissenin asaleten, 4 adet hissenin ise vekaleten olmak üzere toplam 998 bin YTL’ye denk gelen 19 bin 960 hissenin temsil edildiği belirtilirken, Malatya Belediyesi’nin hisse sahipleri arasında bulunduğuna ilişkin bir kayıt bulunmuyor.

Olağanüstü genel kurulda 3 yıllığına şirketin yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği; görev bölümü sonucu Yönetim Kurulu başkanlığına Şaban Cemil Kazancı’nın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Necati Baykal’ın, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Sedat Siverek’in oy birliği ile seçildikleri belirtilirken, burada da Malatya Belediyesi’nin temsil durumu yeralmadı.

Bu durum, Malatya Belediyesi’nin, MALATYA DOĞAL GAZ şirketine olması gereken yüzde 10 ortaklığının tartışma konusu olmasına yol açtı.

Malatya Belediyesi’nin şirketteki mevcut durumunun ne olduğuna ilişkin olarak gerek belediyeden, gerekse şirketten aydınlatıcı açıklama bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız