SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Esnafın 'İş' Rakibi mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, belediye şirketlerinin esnaf ve sanatkarla rekabet etmeyi bırakıp, aslı görevi olan denge unsuru görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

ESOB tarafından düzenlenen toplantıda kasapların sorunları tartışıldı. Esnaf Sarayı'nda yapılan toplantıya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ile kasaplar katıldı.

Toplantıda konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, kasap esnafının yaşadığı sıkıntılarının çözümü için her türlü çabanın gösterileceğini belirtti. Keskin, kaçak kesimin önüne geçileceğini kaydederek, “Kasaplar, belediye marketlerinin haksız rekabeti ile karşı karşıya bulunuyor. Belediyelere şirket kurma yetkisi verilmesi dengenin korunması içindi. Ancak bugün dengenin korunması yerine, piyasada ne kadar ticari boşluk varsa belediye şirketleri doldurmaya çalışıyor. Belediye, esnafla haksız bir rakebet içinde" diye konuştu.

Keskin, kasapların sorunlarının çözümünün diğer esnaf grupları gibi öncelikli hedefleri olduğunu, yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade etti.

Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan da, kasapların hijyen kurallarına uyması gerektiğini belirterek özellikle dolapların temizliğinin sağlanmasına dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız