SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Fabrika Kuracak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:46
Belediye Fabrika Kuracak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 dekar alan üzerine konsantre meyve suyu fabrikası kurulacak. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dünya’nın en önemli kayısı üretim merkezi olan Malatya’ya, maliyeti yaklaşık 20 milyon lira olan konsantre meyve suyu fabrikası kuracaklarını söyledi. 

Malatya Belediyesi olarak, şehir değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları ile sosyal ve kültürel anlamda büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın bugününe değil, geleceğine yönelik yatırım ve hizmetlerimiz devam ediyor. Bunlarla birlikte ilimizde doğrudan 50 bin ailenin geçimini sağladıkları kayısımızın sanayileşmesi adına da bir süreden beri çeşitli araştırmalar yapıyoruz. 

Başta kayısı üreticilerimiz olmak üzere elma ve domates üreticilerini de sevindirecek ilk ve önemli bir yatırım yapacağız. Belediyemiz iştiraklerinden Esenlik bünyesinde, konsantre meyve suyu fabrikası kurulması konusunda etüd-proje-fizibilite ve yatırım ile ilgili çalışmalar tamamlanmış durumdadır” dedi. 

Malatya Organize Sanayi Bölgesinde kuracakları fabrikanın temelini bu yıl atmayı planladıklarını dile getiren Başkan Çakır, “Öncelikle Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 100 dekar alana kuracağımız fabrikanın temelini bu yıl atmayı planlıyoruz. Kuracağımız bu fabrika da ilk etapta ürettiğimiz meyve suyu konsantrelerini, meyve suyu üreten fabrikalara vermeyi düşünüyoruz”  dedi. 

Başkan Çakır, “Fabrikada sadece kayısı değil, elma, şeftali, domates gibi ürünler de işlenecek. Bölgede meyve suyu fabrikasının kurulması, meyvecilik sektörünün daha da gelişmesine, bölge gelirlerinin artmasına, bunlara bağlı olarak sağlayacağı katma değerlerle Malatya’nın kalkınmasına da önemli bir etkisi olacaktır” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız