SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Fırıncı Esnafına Söz Vermiş!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fırıncılar Odası, ekmekte yeni zam tarifesini uygulamaya koydu. Bu arada fırıncıların toplantısında yapılan konuşmalarda, Malatya Belediyesi bünyesindeki ekmek fabrikasının, resmi ihalelere girmemesi ve üretimini artırmaması konusunda, fırıncılara söz verildiği de ortaya çıktı.

Malatya Fırıncılar Odası'nca, Çırağan Düğün Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, zaman zaman belediye başkanlığına da vekalet eden AKP'li belediye meclis üyesi ve Malatya Belediyesi Ekmek Fabrikası MEGSAŞ Yönetim kurulu Başkan Vekili Alaattin Acun, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, fırın işletmecileri, pastane işletmecileri ve un fabrikası temsilcileri de katıldı.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Toplantıya gösterilen ilgi hem bizim, hem de odanın gücünü ortaya koymuştur. Odalarımıza sahip çıkmak, kendi işimize sahip çıkmaktır, kendi ekmeğimize sahip çıkmaktır, çocuklarımızın nafakasına sahip çıkmaktır. Bu birlik ve beraberlik olduktan sonra, hakkımız olanı söke söke alırız" dedi.

Gecede Malatya'da yeni uygulanacak olan ekmek satış fiyatının 25 YKr'tan satılan 200 gram ekmeğin 30 YKr olarak belirlendiğini aktaran Keskin, Malatya Belediyesi'nin süper marketlerinde ekmeği 30 YKr'tan, büfelerde ise 25 YKr'tan satacağını belirtti. Keskin, MEGSAŞ'ın günlük 35 bin ekmek üretiminin üstüne çıkmayacağını ve kurumlardaki ekmek ihalelerine de girmeyeceği şeklinde Belediyece kendilerine söz verildiğini kaydetti. Keskin, esnaflardan yeni tarifeye uymalarını istedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise fırıncı esnafını arasındaki birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulunarak, sorunların ancak beraberlikle çözümleneceğini söyledi.

Belediye Başkan Vekili ve Malatya Belediyesi Ekmek Fabrikası MEGSAŞ Yönetim kurulu Başkan Vekili Alaattin Acun, belediye olarak denge sağlama hedefiyle hareket edeceklerini belirterek, Fırıncılar Odası'nı yeni binası içinde destek sağlayacaklarını ifade etti.

Düzenlenen toplantıda, Fırıncılar Odası'na yeni bir binanın alınması için bağış toplandı. Geceye katılanlar bağış kampanyasına ilgi gösterdi.

Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ise oda olarak sorunların çözümü için faaliyetleri hız verdiklerini odaya yeni bir binanın alınması için çalışmaların tamamlandığını aktararak, beyaz bayrak uygulamasını da başlatacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız