SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediye Fiyatı Düşürmeli.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:19
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, ekmek fiyatlarının dengelenmesi için Malatya Belediyesi'nin somun ekmek fiyatını 30 kuruşa çekmesi gerektiğini bildirdi. 
     
Büyükelçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir kent merkezindeki somun ekmek fırınlarının 250 gram somunu 60 kuruşa sattığını hatırlattı. Daha önce 200 gram somun ekmeğin 50 kuruş olduğunu belirten Büyükelçi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin aldığı kararla gramajın 250'ye, fiyatın da 60 kuruşa yükseldiğini kaydetti. 
     
Geçen pazartesi gününden bu yana oda olarak 200 gram açık ekmeğin fiyatını da 50 kuruştan 60 kuruşa yükselttiklerini ifade eden Mehmet Büyükelçi, ''Açık ekmeğe yapılan zam gecikmiş bir zam. Birçok büyükşehirde ekmeğin fiyatı 75 kuruş. İstanbul'da 90 kuruş. Komşumuz Elazığ'da 75 kuruş. Adıyaman'da 60 kuruş'' dedi. 
     
Bin açık ekmeğin 5 işçi ile üretildiğine değinen Büyükelçi, 10 bin somun ekmeği 5 işçinin ürettiğini, açık ekmeğin işçiliğinin daha yüksek bir girdi olduğunu aktardı. 
     
Malatya Belediyesi Ekmek ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin (MEGSAŞ) 250 gram somun ekmeği 50 kuruşa sattığına işaret eden Büyükelçi, şu bilgileri verdi: 
     
''Bazı kenardaki semtlerimizde ve çarşı merkezinde esnaf 35 kuruşa somun ekmek satıyor. Bu esnaflar 3 bin ekmek üretiyor. 35 kuruşa satıp para kazanıyorlar. Günde 50 bin ekmek üreten belediye somun ekmeğini neden 50 kuruşa satıyor- Ekmek fiyatlarının dengelenmesi için Malatya Belediyesi'nin somun ekmek fiyatını 30 kuruşa çekmesi lazım.''
     
Esnafın önce kar etmeyi düşündüğüne değinen Büyükelçi, ''Biz oda olarak yardımcı oluyoruz. Ama kurumlar görevini yapmıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediyenin gerekli denetimleri yapması lazım. Kenar semtlerimizde bakkallara ekmek 27 kuruştan veriliyor. Bakkal 35 kuruşa ekmek satıyor. Ben para kazanmasam halkın hijyenini ne kadar düşünürüm- Belediye ekmeği 30 kuruşa satarsa esnaf kendini toparlar'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız