SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Göl Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Hasançelebi beldesinde, belediye tarafından yapay göl yapıldı.

Ilıca Tesislerinde yaz kış 32 derece olan kaplıca tesisilerinin yanından geçen dere yatağında suyun azalmasını bekleyip, dere yatağını iş makineleriyle genişleterek 16 bin ton su kapasiteli bir göl yapan Hasan Çelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, “Bu yıl hayal de, hedefte farklıydı. Hedefte; Ilıca’ya göl yapıp, göle sandal indirmek, sıcak su havuzlarını serin göl suyuna komşu etmek vardı. İş büyük zaman kısaydı. Önce dere yatağındaki suyun azalmasını bekledik. Sonra dev makineler, kepçelerle yatağı bir güzel temizledik, ıslah ettik. Yaklaşık 800 metreküp taş duvar ördük. Duvarların arkasını 4000 metreküp dolgu ile besledik. Hızlı çalıştık. Yaklaşık 16.000 metreküp su tutacak göl bir ay sürmeden tamamlandı” dedi.

 'KİMSEDEN DESTEK ALMADIK'

 Yapay gölün yapında kimseden destek almadıklarını belirten Yıldırım, “Çalışmalar sürerken yapılan gölü görenler “Ellerinize sağlık Hasançelebi'ye denizi getirmişsiniz ” diyerek hayret ve teşekkürlerini iletmeleri tüm yorgunluğumuzu attı. Göl dolunca sandal eksikliğini fark ettik. Mersin'den Hasançelebi sevdalısı Erdal Mutlu dostumuzu aradık. Sağ olsun. Hemen sipariş verildi ve sandalımızı aldık. Sandalla kürek çekip, oltayla balık tutmanın sadece denizde, sahillerde değil, istendiğinde, yapıldığında olabilirliğini kanıtladık.Ayrıca; dolguyla kazandığımız ve parkımıza ilave ettiğimiz bölüm üzerine, Basket ve Voleybol alanı yapmak için, masalar arasında top koşturan çocuk ve gençlerimize özgürce hareket edecekleri bir alan kazandırdık.Yine üzerini şelale yaparak kamufle ettiğimiz ve sadece içine girildiğinde modern WC olduğu görülen birbirine simetrik tuvaletler ve makyaj odası Belediyemiz çalışanlarınca yapılarak tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve hazır ağaçlarımızın dikimi devam etmekte olup söz konusu işler önümüzdeki birkaç gün içerisinde bitirilerek Park misafirlerimizin istifadesine sunulacaktır .Belediyemiz imkânları, kolay gelsin diyen dostlarımızın moral desteği ve çalışanlarımızın emekleri ile gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız