SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:13
Belediye İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il yönetimi, belediyenin astronomik fiyatlarla satın aldığı fidanlarla ilgili olarak belediye yönetimi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
Yöneticilerle birlikte adliyeye giderek suç duyurusunu savcılığa ileten il başkanı Enver Kiraz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Bir süredir Malatya kamuoyunu meşgul eden Malatya Belediyesi’nin uçuk fiyatlardan fidan alımı ile ilgili daha önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde bir açıklama yaparak konuya dikkat çekmiştik.
 
Konunun devamında gerek olayın Ulusal basına yansımış olması gerekse farklı iddiaların devam etmesi dolayısıyla, Malatya halkımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirme adına, Malatya’mızın hakkını kimseye yedirmeme adına gerekli soruşturmanın yapılması için ve şüpheliler hakkında kamu davası açılması için, Cumhuriyet Savcılığı’na Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü adına suç duyurusunda bulunduk.
 
Bu konuda her türlü mücadeleyi verdiğimiz gibi hukuki bir mücadeleyi de bu gün partili avukat arkadaşlarımla birlikte başlatıyoruz. Malatya Belediyesi 13.12.2011 tarihinde yapmış olduğu ihale ile 2200 adet fidan alımı gerçekleştirmiştir ve yaklaşık 1.800.000 TL. ( Bir Trilyon Sekiz Yüz Milyar ) Türk Lirası ödenmiştir.
 
30 Nisan’da Vatan Gazetesi’nin haberinde Belediyenin fidan alım fiyatları aynı fidanları piyasa fiyatlarıyla karşılaştırılmış ve Vatan Gazetesi’nin aldığı piyasa fiyatı 560.000 TL ( Beş Yüz Atmış Milyar ) Türk Lirasıdır. Yani arada yaklaşık 1.000.000 TL. ( Bir Trilyon ) fark söz konusudur.
 
Belediye Başkanı yaptığı açıklamada fidanların fiyatlarını doğruladı ve savunma olarak da fidanların çapını, boyunu, posunu anlatmaya çalıştı.
 
Bizim ilgilendiğimiz konu fidanların boyu posu değil, ilgilendiğimiz konu Malatya Belediyesinin bu kadar zengin olup olmadığı. Bu kadar yüksek fiyata alınan fidanların Malatya’nın , Malatyalıların hangi derdine çare olup olmayacağıdır. Bir hizmet yapılırken, bir yatırım yapılırken, hizmette öncelik gözetilmez mi ?  Malatya’nın önemli sorunları var, önemli sıkıntılarımız var. Öncelikle bu sıkıntıların çözülmesi gerekir.
 
Mesela trafik sorunu, konut sorunu, altyapı ( yol, kaldırım, kanalizasyon ) sorunları gibi sorunların yanında, yoksullarımızın, işsizlerimizin çözülmesi gereken önemli sıkıntıları var.
 
Ağaçların da dikilmesi gerekiyor ise ; Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü aracılığıyla fidanlar yetiştirilebilir ve çok daha uygun maliyetli fidanlar Malatya sokaklarına dikilebilirdi.
 
Tabi henüz bizler bu kadar değerli fidanların nerelere dikildiğini de bilmiyoruz. Bu fidanlar nerede Malatyalılar bir görse de gerçekten marifeti neymiş hep birlikte öğrensek.
 
İlimiz Dünya kayısı başkenti. Bu yüzden Malatya’da en çok kayısı ağacı mevcut. Şu anda bir kayısı ağacı fidanının fiyatı 5-6 TL. 
 
2200 fidana verilen para ile 400.000’e yakın kayısı fidanı alınabilirdi. Bu kayısı fidanları alım gücü olmayan çiftçilerimize dağıtabilirdi. Hem çiftçimiz üretmiş, hem ekonomik kaynak sağlanmış, hem de doğal bir istihdam
ortamı yaratılmış olurdu.
 
Malatya’da büyük çoğunluğun kayısı bahçesi mevcut fakat Malatya’da hiçbirimizin bahçesinde 1800 TL. değerinde bir ağaç yok. Acaba belediye başkanımızın bahçesinde var mı ?
 
Bizim paramızla bu fiyatlardan fidan alınmasını kabul etmiyoruz., edemiyoruz.Bütün Malatyalılarımız da bunu kabullenmiyorlar.  
 
Tüm bu nedenlerle Malatyalıların hakkını her zaman sonuna kadar CHP İl Örgütü olarak savunmaya devam edeceğiz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız