SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye İhaleye Girmeyecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, belediyeye ait şirketlerin esnaflarla rekabet içerisinde olmaması gerektiğini söyledi.

Malatya Belediyesi'ne ait MEGSAŞ Ekmek Fabrikası Şirketinin kamu kurumlarındaki ekmek ihalesine girerek fırıncı esnafı ile rekabet etmesi konusunu değerlendiren TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Geçmiş dönemlerde de belediye başkanlarımız ile görüştüğümüzde bu işin yanlış olduğunu ifade ettik. Şunu öne çıkartmaya çalıştık, Belediyeye ait şirketler sadece denge unsuru olması ve kalitenin yükseltilmesi için ekmek çıkartması gerekiyor. Birde asıl amacı ihtiyaç sahiplerine bedava ekmeği karşılayarak hizmet etmesi gerekiyor. Son ihale kamuoyuna yansıdıktan sonra sayın belediye başkanımız ile görüştüm. Bu işin yanlış olduğunu ifade ettim. Bizim üyelerimizin bu konuda ciddi şekilde sıkıntıya gireceğini kendilerine ifade ettim. Belediye başkanımız ise bundan böyle MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nın, bu tür ihalelere girmeyeceğini ve ekmek sayısında da ciddi artışlara gitmeyeceklerini ifade ettiler. Bu konunun bu şekilde karşılıklı olarak çözülmesi gerektiğini görüştük" dedi.

Fırıncı esnafının kendi arasında da büyük bir sıkıntı yaşandığını belirten Erkoç şunları söyledi:

"Ben burada bizim üyemiz fırıncı esnafımıza da seslenmek istiyorum; fırıncılar kendi içlerindeki rekabeti bir kenara bırakıp, hakkaniyet ölçüsünde hareket etmelidirler. Çok kazanmadan, kendilerini de mağdur etmeyecek bir fiyat politikası ile bu işi çözümlemeleri gerekiyor. Kendi esnafımız içinde de haksız bir rekabet söz konusu. Bu anlamda bütün esnaflarımız ciddi anlamda sıkıntıya düşüyor. Mağduriyetleri son yılda iyice arttı. MEGSAŞ'ın ihaleye girmesi ile sıkıntıları daha da arttı."

Belediye şirketlerinin esnafla rekabet etmemesi gerektiğini belirten Erkoç, "Biz belediyeye ait şirketlerin bu tür ihalelere girmemesini talep ediyoruz. Belediyenin sadece fiyat istikrarı ve kalite noktasında bir denge unsuru olması gerekir. Çünkü belediyenin sahip olduğu şartlar ile esnafın sahip olduğu şartlar bir değil. Esnafın daha artı giderleri söz konusu. Belediye şirketleri esnaf ile rekabet içerisinde olmamalı" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız