SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye ile AVM Arasına Cami

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:11:13
Belediye ile AVM Arasına Cami
A- A+ PAYLAŞ
Malatya merkeze yapılacak olan kentin en büyük camisine Mehmet Kavuk Camii isminin verileceği bildirildi. 
 
Yeşilyurt ilçesi belediye başkanı ve Malatya Park AVM'nin ortaklarından Mehmet Kavuk, kendi adına yaptırılacak cami hakkında, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nde ziyaret sırasında bilgilendirme yaptı. Malatya Belediyesi ile Malatya Park AVM arasında yapılacak olan ve Selatin Cami'nin (Büyük Cami) isminin Mehmet Kavuk Camii olarak belirlendiğini söyleyen Mehmet Kavuk, "İki yıldır Kavuk ailesi olarak gündememizde olan ilimize büyük bir cami yaptırma konusunda son aşamaya geldik. Büyük oğlum bunu sen yap dedi. Sen hakkını sat camiyi yaptır dediler. Ben de sanayi sitesindeki gayrimenkullarımın birini sattım" ifadelerini kullandı. 
 
Microsoft'dan örnek veren Kavuk, "Microsoft oğluna 10 milyon dolar bırakmış. Serveti 60 milyar dolar olan Microsoft'a sormuşlar. Oğluna neden az para bırakıyorsun? diye. Demiş ki, biz işe başladığımızda 10 milyon dolarım da yoktu. Yani bu örneği şunun için verdim. Mirasçılara mal bırakıp da nimetini görmedikten sonra diye bir söz vardır. Herkes çalışır geçinir. Bu dünya zaten gelip geçici. Kalıcı esker bırakmak lazımdır" şeklinde konuştu. 
 
"Cami için altyapı çalışmalarını tamamladık. Birkaç proje geliştirildi. Selçuklu mimari ile çizilmiş mimari eser var. Projeyi çizen 500 bin dolar istedi. Bu rakamı düşürmeye çalışıyoruz" diyen Kavuk, cami kapalı alanında aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceğini söyledi. 
 
Mehmet Kavuk, Temmuz ayında düzenlenecek olan Kayısı Festivali'nde de temelini atmayı planladıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız