SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye İmkanıyla Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Çakır, başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte yağmur suyu drenaj kanalı yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin olarak belediyeden yayınlanan bülten şöyle:

"2010 yılı içerisinde 30 kilometre dolayında yağmursuyu drenaj kanalı yapmayı hedefleyen Malatya Belediyesi, şehrin dört noktasında başlattığı şebeke çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

9 Ağustos Pazartesi günü beraberinde Belediye Başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Malatya Vergi Dairesi arkasında yapımı devam eden Yağmur suyu drenaj kanalları çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır; geçen yıl başlayan yağmur suyu drenaj kanalları çalışmalarının şu anda dört noktada devam ettiğini söyledi.

Başkan Çakır, “Arap Osman kavşağından başlayan ve eski Şıra Pazarı yanına kadar devam edecek olan 1600 mm çaplı yağmur suyu drenaj kanalı projesi çalışmaları devam etmektedir. Yapılan bu çalışmalar ile şehrin muhtelif yerlerinde çıkan kaynak suları, bu kanallara verilecektir. Bugüne kadar bu bölgede yaklaşık 1 kilometrelik bir şebeke döşemesi yapıldı. 30 metre gibi küçük bir mesafe kaldı. Bunun da bitirilmesiyle birlikte bu bölgede herhangi bir sorun yaşanmayacak” dedi.

1600 mm çaplı yağmur suyu drenaj kanallarının Malatya Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, “Bu kapsamda yapılan yağmursuyu drenaj hatları, kanalizasyon şebekesinin ömrünü uzatacağı gibi Atıksu arıtma tesisinin yükünü ve elektrik faturalarının azalmasını da sağlayacaktır. Toplanan yağmur ve yer altı suları Çarmuzu, Kiltepe ve Kaynarca mahallelerindeki çiftçilerimizin sulama suyu ihtiyacını da karşılayacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, yapılan yoğun çalışmalardan dolayı çevreye ve vatandaşlara birtakım zorluklar yaşatıldığını belirterek, bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi için gayret gösterdiklerini ancak, elektrik ve doğalgaz hatlarından dolayı bazı bölgelerde gece çalışma imkanının bulunmadığını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız