SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Karşısına Sığınma Evi..

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Selma Kavaf, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

2 Eylül 2005 Cuma günü gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Selma Kavaf 4 günlük il gezileri programı kapsamında Malatya ya geldiklerini belirterek; “Malatya ya gelirken yollarda büyük çalışmaların olduğunu gördüm. Yollar çok güzel, duble yol olmayan kısımlarda da inşaat devam ediyor. Yapılanların hepsi göz ardı edilse bile, yollar her şeye değer” diye konuştu.

Malatya Belediyesi’nin Kadın Korunma Evi Projesi olduğunu öğrendiğini söyleyen Selma Kavaf, kadının sosyal statüsü ve yaşam standardını yükseltecek çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Hukuk alanında ihtiyaç duyan kadınlara karşılıksız hizmet sunacak “Kadınlara Gönüllük Hukuki Danışmanlık” gruplarının oluşturulması gerektiğini belirten Kavaf, Kadın Sığınma Evi ile gönüllü hukuk danışmanlığı hizmetinin bir bütün olarak önemli bir sosyal ihtiyaca cevap vereceğini kaydetti. Kavaf “Sayın Başkanımız bu iki projeyi gerçekleştirirse Doğu Anadolu Bölgesi’nde örnek olur” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akın Kadın Sığınma Evi konusunda Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’yla görüştüğünü belirterek; “Bu konuda, İstanbul ve Ankara’daki projelere bakanlık olarak destek olmuşlar. Aynı desteği Malatya için de talep ettik. Yeni Belediye hizmet binasının karşısında bulunan 2500 metre karelik bir alanımız var. Biz bu alanın Kadın Korunma Evi olarak yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun bakanlıktan bir heyet göndererek Malatya’da inceleme yaptırdığını ve bu inceleme sonunda bir rapor hazırlanarak kendisine sunulduğunu belirten Akın, “Malatya Belediyesi olarak olarak bizim bir şansımız da uzun yıllar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yapmış olan bir arkadaşımızla çalışıyor olmamızdır. Esenlik Genel Müdürlüğü görevini yapıyor. Bu konuda deneyimli. Ayrıca benim danışmanlarımdan biride Sosyal Hizmetler Kurumunda müdürlük yapan bir arkadaşımız. Bu çalışmalarımızı sonuçlandırmaya çabası içindeyiz” dedi.

Başkan Akın, hazırlanacak projenin hayata geçirilmesi ile yakın bir gelecekte Ankara ve İstanbul ölçeğinde hizmet sunacaklarını da kaydederek, “Bu alanda örnek olacağız inşaallah”

Belediye Başkanı Akın, ziyaretin anısına Ak parti Kadın Kolları Genel Başkanı Selma Kavaf’a kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız