SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Belediye Katkısıyla'' Şehir Kirletme!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçtiğimiz haftadan itibaren faaliyet göstermeye başlayan ve "Malatya Belediyesi'nin Katkılarıyla" ibaresi yer alan sirkle ilgili afişlerin, belediyece belirlenmiş yerler dışına asılarak "görüntü kirliliği" yaratılması eleştirilere yolaçtı.

"MALATYA BELEDİYESİ'NİN KATKILARIYLA.."
"Monte Carlo Sirki" adlı kumpanya, Şeker Fabrikası karşısı İş ve İşçi Bulma Kurumu (İşkur) yanındaki bir alana dev çadırını kurarak, 10 Ağustos'tan itibaren her akşam iki gösteri olmak üzere faaliyetine başladı.

Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu etkinlikleri kapsamında olduğu belirtilen sirkin faaliyetinin duyurulduğu afişler ise kentin çeşitli yerlerine yapıştırıldı.

Malatya Belediyesi'nin katkısının ne olduğu konusunda henüz bir bilgi edinilemeyen sirkin, kentin çeşitli yerlerine asılan afişlerinin en üstünde "Malatya Belediyesi'nin Katkılarıyla" ibaresi yeraldı.

BELEDİYE KATKILI GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ!..
Malatya Belediyesi, daha önceki yıllarda, kentte görüntü kirliliğinin engellenmesi amacıyla, belirlenmiş yerler dışındaki duvarlara, panolara afiş-pankart-bildiri vb. gibi basılı kağıtların asılmaması, asıldığının belirlenmesi halinde cezai yaptırımlar uygulayacağına dair duyurular yapmışken, sirk afişinin, belirlenen yerler dışında ve "görüntü kirliliği yaratır" şekilde asılması tepki topladı.

Üstelik, "Malatya Belediyesi'nin Katkılarıyla" ibaresinin yeraldığı afişlerin, "yasak" yerlere asılması ve asıldığı günden bu yana bu duruma müdahale edilmemesi tepkilere neden oldu.

Fotoğraflarda yer alan; "görüntü kirliliği" kanıtı afişlerin durumu; İnönü Kapalı Çarşısı üzeri, Valilik arkasındaki Vilayet Parkı'nın duvarlarında saptandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız