SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediye Kaynağı Kullanıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:05:38
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya’da düzenleyeceği miting için bilboardlara asılan afişlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından asıldığını, parti için tüm kamu imkanlarının kullanıldığını belirtti ve "Bu mitingi Büyükşehir Belediyesi mi yoksa AKP il örgütü mü yapıyor?" sorusunu yöneltti.

Enver Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamada,Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çarşamba günü Malatya’da katılacağı AKP mitingi öncesi kentteki birçok reklam panosunda davet ve ‘hoşgeldiniz’ yazılı afişler asıldığını anlatan Kiraz, afişlerde ‘Büyükşehir Belediyesi’ imzası olduğuna dikkat çekti.

Tüm kent insanından vergi toplayarak hizmet üretmesi gereken belediyenin AKP mitingleri için çalıştığını vurgulayan Kiraz, şöyle devam etti:

“AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  Malatya’da mitingi var. Miting öncesi kent merkezindeki birçok reklam tabelalarında ve direklerde tanıtım afişleri var. Bütün tanıtımlar Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını görüyoruz. Biz şu soruyu soruyoruz: ‘Bu mitingi Büyükşehir Belediyesi mi yoksa AKP il örgütü mü yapıyor?’ Kentteki yüzlerce reklam panosunda billboardlarda mitinge çağrı afişleri ve ‘hoşgeldiniz’ yazılı karşılama afişleri var. Afişlerin altında Büyükşehir Belediyesi'nin adı var. Bu afişlerin bedelinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı ortaya çıkıyor. Giderlerine belediye ödüyor. Bir tane billboardın maliyeti 300 TL. Maliyeti çok yüksek. Yüzlerce billboardda bu afişler var. Bunlardan 200 tane yapılmış olsa bile 60 bin TL tutuyor. Bu, Malatyalıların ödediği emlak vergisi, su parası, çevre vergileri ile yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin tek işi AKP’nin reklamını yapmak. Millet hizmet bekliyor.”

Büyükşehir Belediyesi'nin AKP lehine haksız rekabet oluşturduğunu öne süren Kiraz, “Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kenti ziyareti için Büyükşehir Belediyesi'nden bir merdivenli araç talebinde bulunduk. Ancak bize araç tahsis edilmedi. Biz para verip kendi bayraklarımızı kendimiz astık. Ancak AKP için tüm imkanlar seferber ediliyor. Bütün kaynaklar sonuna kadar aktarılıyor. Yarın miting var. Göreceksiniz ki tüm mahallelerden belediye otobüsleri mitinge ücretsiz şekilde insan taşıyacak. olayısıyla devletin tüm imkanlarını kullanıyor. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tüm Malatyalılara şikayete ediyoruz. Haksız rekabet de oluşuyor. Bu seçimde hazineden siyasi partilere parasal destek verilmeyeceği açıklandı. Biz kendi imkanlarımızla seçim çalışmasını yürütmeye çalışıyoruz. Ancak AKP tüm seçim çalışmalarını belediyelerin imkanlarıyla yürütüyor. Bunun yanında seçim araçlarından, Başbakan'ın Malatya’da yapacağı miting için tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sesini kullanıyorlar.” eleştirilerinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız