SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Kendi Yasağını mı Deldi?

A- A+ PAYLAŞ

Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, "açıkta kömür satışını" yasaklayan belediyenin kendisine ait tesisi kiraya verdiği bir firmanın, bu yasağı deldiği uyarısında bulundu ve gereken müdahalenin yapılmasını istedi.

Demiryolu kenarında bulunan Babuktu mevkiindeki Kömür Tevzi'deki "rampa" diye adlandırılan kömür taşıma ve nakliye alanının, bir firmaya kiraya verilmesiyle bazı sorunların ortaya çıktığını öne süren Özbek, şöyle dedi:

"Şehrimiz Kömür Tevzi rampasının belediyemizce ithalatçı bir firmaya kiraya verildiğini yazılarıyla öğrenmiş bulunuyoruz., söz konusu rampadan esnafımız zaten yararlandığı için de kiralama girişiminde bulunmamıştır.

Oda olarak yaptığımız inceleme ile, ilgili firmanın rampayı kömür indirme ile birlikte, kömür stoku yapmak amacıyla da kullandığı tespit edilmiştir. Stok edilen kömürün ise, menşei belirsiz olmakla beraber, ambalajsız (torbalanmamış) olduğundan sorumluluk alacak firma adı da belirlenmemiştir.

Kaldı ki, 2003 yılında, belediyemiz tarafından, açık kömürün şehrimize getirilmesi ve stoklanmasının yasaklanması hususu, yine belediyemizce odamız aracılığı ile esnafımıza duyurulmuş olup, bu yasağa uyularak üye esnafımız açık kömür ithal etmemiş ve stoklamamıştır.

Durum bu iken, ithalatçı firmanın kömür indirimi için kiraladığı rampayı stok olarak da kullanıp orada kömür satması, bu işle iştigal eden tüm üyelerimizin mağduriyetlerine neden olmuştur.

Dilek ve temennimiz; rampanın amacı dışında kullanılmasının önlenilmesi, şayet açık kömürün ithalatına ve Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara satışına izin veriliyorsa ki, bu uygulamanın kömür tevzinin ithalatçı firmaya kiraya verdiği yerin şehir merkezine yakın olmasıyla çevre kirliliğine de neden olduğu dikkate alınarak, yasaklanması, öteden beri kömür satışını meslek edinen ve geçimlerini buna bağlayan mahrukatçı esnafımızın da daha fazla mağdur olmamaları için, şehrin 7 km dışında bulunan sitemizdeki depolarında kömürlerini depolayarak organize sanayi bölgesindeki fabrikalara satış yapmalarına izin verilmesi hususunu, başta belediyemiz olmak üzere ilgili ve yetkililerin takdirlerine sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız