SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye ''Kirli Hava''yı Ele Aldı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, hava kirliliğinin en az düzeye indirilmesi konusundaki çalışma ve denetimlerini sürdürüyor. Belediyenin, hava kirliliğine ilişkin denetim ve çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Belediye Başkanı Cemal Akın, belediyenin ilgili daire müdürleri ile bir toplantı düzenledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, Malatya Belediyesi Çevre Müdürü Zafer Akıncı, Sağlık ve Sosyal İşler Müdürü Osman Durna, Zabıta Müdürü Halil Fırat, Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal, MASKİ Müdür Vekili Oktay Özelçi, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Fındık ve Basın Yayın Müdürü Cemal Aslan katıldı.

Belediye Başkanı Akın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hava kirliliği konusunda hassas olduklarını, temiz bir çevre ve temiz bir havanın yaşanabilir bir şehir için en önemli kriterler olduğunu söyledi. Başkan Akın, belediye olarak hava kirliliğinin en az düzeyi indirilmesi için çalıştıklarını, bu toplantıda yürütülen denetim ve çalışmalar ile bundan sonraki tedbirlerin ele alınmasının amaçlandığını kaydetti.

Toplantıda, Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü’nün yürüttüğü denetimler ele alındı ve denetimlerin başarılı sonuç vermesi için gerekli tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Belediye Çevre Müdürü Zafer Akıncı, toplantıda yaptığı açıklamada son dönemde apartman, işyeri, sanayi bölgesi ve bazı kurumların denetlenmesi sonrası 47 ceza tutanağının hazırlandığını ve bunların cezai işleminin yapılması için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne gönderildiğini kaydetti.

Apartmanlarda yapılan denetimlerde, alınan katı yakıt numunelerinin analizi, kalorifer kazanı tesisatının standartlara uygunluğu, kalorifer yakma saatleri, kalorifer yakıcılarının eğitimi, kalorifer yakıcılarının kaloriferin yandığı saatlerde yerinde bulunması ve baca filtreleri gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, çevre ve hava kirliliği denetimi konusunda sorumlu ve ilgili kurumlarla daha sık bir araya gelinmesi konusunda da görüş oluşturuldu.

Belediye Başkanı Akın, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Çöşnük, Çarmuzu ve Zafer Mahalleleri’nde yapılan hava kirliliği ölçümlerinin kısa vadeli sınır değerleri aşılmadığını gösterdiğini, ancak bu tabloya dayanarak denetimlerde bir aksamaya yer verilmemesi talimatını verdi. Belediye Başkanı Akın, özellikle şehir merkezindeki hava kirliliğini azaltılması için her türlü çabanın gösterileceğini belirtti.

AB Çevre Fonları’ndan yararlanılması için projelerin hazırlanması ve Malatya’nın bu alanda AB hibe kredilerinden faydalanması için de başlatılan çalışmaların hızlandırılması talimatını da veren Başkan Akın, doğalgaz çalışmalarının da kısa sürede başlayacağını, doğalgazın hava kirliliğinin önlenmesi için önemli bir kazanım olacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Deniz (4 yıl önce)
    Malatya merkez de mücelli cd de oturuyoruz. Evimizin yakınlarında kafeler var.Sonbahar aylarında ısınmak için ellerine geçen plastikleri yakarak zehirli ve kötü kokan dumanını etrafa saçıyorlar.Telefon ile şikayet etsek bile hiç bir uyarı yapılmıyor..Bu durum bizim için kötü oluyor. Evlerin dibinde,yakınında bu kafeler olmamalıydı. Yakıtları sıkıı sıkı denetlenmeli. Belediye kimseyi kırmak hırpalamak istemiyor.Bunyüzden de şehir almış başını gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla