SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye Kurs Yeri Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, propaganda çalışmalarını sivil toplum kuruluşu ziyaretleri ve mahalle toplantılarıyla sürdürüyor.

Çerçi'nin çalışmalarına ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"SP Malatya Belediye Başkan Adayı M. Yaşar Çerçi, 650 üyesi bulunan Yol İş Sendika Başkanı İhsan Kalı’yı ziyaret ederek, üyelerinin maaşlarından kesinti yaparak Gazze’ye bağış yapmalarından dolayı tebrik etti.

Yol İş Sendika Başkanı İhsan Kalı ise 29 Mart yerel seçimlerinde tüm siyasi partilere kapılarının açık olduğunu söyleyerek” vatandaşların sağduyusunu sizler tatmin edeceksiniz. Biz bu konuda açık sözlü olarak, en iyisini sizlerin yapacağına inanıyoruz “ dedi.

BELEDİYE “KURS MERKEZİ DEĞİL “
Öğretmen evinde STK bir araya gelen SP Başkan Adayı Çerçi “ Malatya’nın 500 bin nüfuslu kent olduğunu, 3 bin kurum ve kuruluş ve dev şirketlerle idare edildiğinin altını çizerek, “ Tüm bunları organize edecek, yönetecek kişinin bu kabiliyetini bir deneyimle pekiştirmesi gerekir. Bu deneyimi kazanması için, atanan kişinin yönetici değil, yönetilen olması kaçınılmaz. Belediye kurs merkezi değil açıklamasında bulundu.

OLDU BİTTİLER OLMAYACAK
Malatya Belediye Başkan adayı Çerçi, oldu bitti projelerin toplumda rağbet edilmediğini aksine vatandaşların bu duruma tepkili olduğunu vurgulayarak, dünya standartlarında projelerin oluşum ve değerlendirme süreçlerinin olduğunu, bu kıstasları çok önemsediğinin altını çizdi.

Malatya Belediyesinde uygulanacak projeleri 3 aşamada yapılandıracaklarını, bu yapılanma esnasında tartışma platformları oluşturacaklarını söyledi.Toplumun farklı kesitleriyle ortak bir noktada uzlaşmadan eylem planlarını oldu bittilerle topluma dayatmayacaklarını ifade etti.

KURALSIZLIK CİDDİ PROBLEM
Malatya Belediyesinde kurallar ve yükümlülüklerin bulunmadığına dair ciddi iddialar var. Biz Belediyeciliğin kurallarını tekrar hakim kılmak istiyoruz. Yapacaklarımızı üç aşamada planlıyoruz.1- Yakın planda hemen yapılması gereken işler, 2- Orta vadeli de yapılması gereken işler, 3- Uzun vadede yapılması gereken işler. Bunu alacağız. Şehrin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla tartışacağız. Mutabık alacağız, onay alacağız, uygulamaya kararlıkla başlayacağız. Bu konuda hiç tereddüt etmeyeceğiz. Şunu söylüyorum. Malatya’da kurallar hakim değil, Malatya’da kurallar çalışmıyor. Kurallar çalıştırılacak, otorite olacak ve Malatya’da bilmin, ilmin gereği yapılacak.”

AYAKKABI TAMİRCİLERİ DERTLİ
SP Malatya Belediye Başkan Adayı Çerçi, ekonomik krizden en çok etkilenen ayakkabı tamircileriyle sohbet etti. Sohbet sırasında duygusal anların yaşandığı gözlemlendi. Ayakkabı tamircileri Malatya Belediye Başkanlığı seçimlerinde Y.Çerçi’ye başarılar diledi.

MAHALLE GEZİLERİ..
Çerçi, Aşağıbağlar Mahallesi sakinleriyle buluştu… Saadet Partisi İl Müfettişi Mustafa Özhüsrev, ülkemizde geçmişte önemli çalışmalara imza attıklarını, bugünde yine Saadet Partisi’nin önemli çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Başkan Adayı Çerçi de, burada yaptığı konuşmada TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a yüklendi…

Çerçi, ‘TOKİ Başkanı Malatya’da. 3 tane vaade bulundu. Dedi ki, 90 milyara sayıyoruz ya orda ki apartman dairelerini şimdi vazgeçtik. 40’a sayacağız. Birden bire 50 milyar indirdiler. 90 milyardan alıp 40 milyara indirdiler. 2 seneden beri o insanlara orayı parti binasını, milletvekillerini, belediyeyi aşındırdılar. Hiç dinlemediler, taviz vermediler ve onları hatta aşağıladılar. Birden bire 90 milyarlık daire indi 40 milyara. Ondan sonra dediler ki, evleriniz ucuza saymışız. Şimdi onları atacağız yeniden komisyon getireceğiz. Fiyatları yükselteceğiz dediler. Parası olmayanlara faizi para dağıtacağız dediler. 3 tane vaat yaptı. Kimse o konuşan. Ve aday arkadaşımızda cep telefonuyla konuşturup alkışlayın diyor. Sonra ertesi gün bize ihbar geldi. Biz TOKİ başkanını tanıyoruz. Sesini de biliyoruz. Bu konuşan TOKİ başkanı değil dediler. Dolayısıyla bizde TOKİ başkanı mı değil mi ispat edilsin dedik. TOKİ başkanı geldi. Gazeteci ısrarla sordu. O gün konuşan sen miydin? Değil miydin? Hatırlamıyorum diyor. Nasıl hatırlamazsın ya. 90 milyar nasıl 40’a indirdiniz dedi. Olmaz öyle şey dedi. Olmaz öyle şey diyince ne oldu. Mal meydana çıktı. Eğer sensen onu söyleyen, dolasıyıla onu kabul etmen lazım. Evet ben söyledim 90 lirayı 40’a indirdik diye. Şimdi olmaz öyle şey diyence o zaman onu başkanı söyledi öyleyse. Velhasıl ondan da bu vaat edilen şeyler yalanlanılıyor. 3.’sü açıl bir yol açacaklarmış. TOKİ’ye doğru. 17 tane ev yola gidiyormuş. Onlara acilen 20 gün içinde ev boşaltın taşının denmiş. Bir tarafı güzelleştireyim diye bir tarafı yık. İnsan yıkılarak mahalle kurulmaz’ dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız