SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi Suç mu İşliyor?

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:21:30
Belediye Meclisi Suç mu İşliyor?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin, Karakavak Bölgesi'ndeki 2. Ordu Hava Alayı meydanına emniyetli uçuş için belirlenen "Mania Planı"nı delmek üzere aldığı karar, atanmışları zora soktu. İnşaat sektöründe yaşanan krizin ve müteahhitlerin baskısını kırmak için Belediye meclisinin bulduğu ve onayladığı metod, atanmışlar ve uzmanlar tarafından kabul görmedi. Atanmışlar “ Mania planı açık ve net. Uygulamamız halinde suç işlemiş oluruz. Ama, karar çıkmış ne yapacağımızı şaşırdık.” Ifadeleri ile iki arada bir derede kaldıklarını söylerken, uzmanlar ise "Milli Savunma Bakanlığının (MSB)  kararı açık ve net. ‘Mania plan kriterlerinde değişiklik yapma, kriterleri yeniden değerlendirme, yeniden belirleme ve mania plaanlarında belirlenmiş olan maksimum inşaat yüksekliklerinin değiştirme yetkisinin bulunmadığının bilinmesi hususlarına hassasiyetle uyulması ve gereğinin buna göre ifasının uygun olduğu değerlendirilmiştir’ İfadeleri, plan tadilatı kararı alma  yetkisi olan idareleri ile uyarmış oluyor. Buna rağmen Malatya Belediye Meclisi bu kararı almakla suç işlemiş oluyor" ifadeleri ile Belediye meclisinin suç işlediğini ima ettiler. 

BAKANLIK NE İSTEMİŞTİ..

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz imzalı Malatya Valiliğine 02.03.2013 tarihinde gönderilen ve Askeri Havaalanları Mania Planları Uygulaması konulu genelgenin 4 ve 5 inci maddeleri şöyle; 

"..4- Plan yapmaya ve/veya ruhsat vermeye yetkili idarelerin, 4749 Sayılı Milletlerarası Sivil Havacılık Antlaşxması ve Sivil Havacılık Geçici Sözleşmesi ve buinların eklerinin onanması hakkında kanun hükümlerine göre MSB’nca yayımlahmış ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (OAO)’nın yayımlamış olduğu Annex-14 dökümanı ile bu dökümana ilişkin olarak yayınlanan diğer teknik dökümanlar kapsamında hazırlanan, yürürlükteki mania planı  kriterlerinde değişiklik yapma, kriterleri yeniden değerlendirme, yeniden belirleme ve mania plaanlarında belirlenmiş olan maksimum inşaat yüksekliklerinin değiştirme yetkisinin bulunmadığının bilinmesi hususlarına hassasiyetle uyulması ve gereğinin buna göre ifasının uygun olduğu değerlendirilmiştir.

5-Yukarıda belirtilen hususların uygulanması ve mania planlarının imar planlarına işlenerek plan yapmaya ve/veya ruhsat vermeye yetkili idarelerce hassasiyetle takibinin yapılması ve yanlış veya eksin uygulamalara sebebiyet verilmemesi , aksi takdirde bu konuda olabilecek tüm olumsuzluklardan birinci derece de söz konusu idarelerin sorumlu olacağının bilinmesi, Valiliklerce bu genelgenin plan yapmaya ve/veya ruhsat vermeye yetkili tüm kurum ve kuruluşlara dağıtımının yapılarak takibinin sağlanması hususunu bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” 

MECLİSİN KARARI

İnşaat sektöründe yaşanan krizi ve bunaltıcı hale gelen müteahhit baskısından kurtulmak isteyen Belediye meclis üyelerinin hazırladığı ve gölgeleme metodu olarak da adlandırılan ve meclisce oylanarak kabul edilen çözüm önerisi;  Doğal mania olarak kabul edilen 1003.31 mt. kotu ile mania tehdit çizgilerinin son halkasını teşkil eden 1265 mt. kotundaki tabii zemin arasının doğrusal olarak birleştirilmesi neticesinde oluşan ve gölgeleme metodu olarak nitelendirilen yöntemle imar durumu ve inşaat ruhsatlarının verilmesini öngörüyordu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız