SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Meclisi Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Cemal Akın’ın başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü, gündem maddelerinin önemli bir bölümü karara bağlandı, bazı maddeler ise İmar Komisyonu’na havale edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra çalışmalarına başlayan Belediye Meclis Toplantısı’nda geçen toplantının karar özeti görüşülüp karara bağlandı, ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemde yer alan Malatya Belediyesi, MASKİ ve OSİ Müdürlüklerinin 2005 Mali Yılı Kesin Hesapları’nın tasdiki hakkındaki gündem maddeleri görüşülerek, kabul edildi.

Ardından gündemde yer alan Hafta Tatili Ruhsat Harçları hakkındaki Gelir Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek; Hafta Tatili Ruhsatı’ndan faydalanan mevcut esnaf gruplarının dışında, 41 ayrı esnaf grubunun daha bu uygulamadan faydalanmasına karar verildi.

Meclis Gündemi’nin 6. maddesindeki mahsup ve takas işlemleri hakkındaki teklif de görüşülerek; Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş.’nin Maliye ve SSK borçlarının, Belediye’nin resmi kurum ve kuruluşlardan su alacaklarına karşılık mahsup edilmesi ve takas işlemlerinin yapılması hususunda karar alındı. Ayrıca verilen bir önerge ile de Belediye ile Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı arasında yapılacak görüşmeleri yürütmek üzere Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın yetkili kılındı.

Gündemde 7. sırada yer alan Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliği hakkındaki MASKİ Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesine geçildi. Teklif oylanmadan önce konuyla ilgili açıklama yapan MASKİ Müdür Vekili Oktay Özelçi, hazırlanan yönetmeliğin özellikle mevcut kanalizasyon sisteminin ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin korunması amacıyla hazırlandığını belirtti. Yapılan oylama neticesinde de; Yasaklar ve Kısıtlamalar, Evsel Atıksu Kaynaklarının Kanalizasyon Şebekesinden Yararlanma Koşulları, Endüstriyel Atıksu Kaynaklarının Kanalizasyon Şebekesinden Yararlanma ve Deşarj Koşulları, Endüstriyel Atıksuların Kontrolü, Kullanılmış Su Uzaklaştırma Bedeli ve Kirlilik Önleme Payı ile Yaptırımlar bölümlerinden oluşan “Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliği” kabul edildi.

Toplantının İmar Konuları başlıklı bölümünde ise Çamurlu Köyü 4703 Ada 1 No’lu parselde bulunan Benzin istasyonuna LPG Tesisinin kurulması Komisyon kararı doğrultusunda kabul edilirken, Niyazi Mahallesi 1903 Ada 7 Parsel de bulunan Sağlık tesisinin ek bina önerisi komisyonun aldığı karar doğrultusunda reddedildi.

2001 yılında Belediye meclisi tarafından Otopark alanından çıkarılarak Konut alanına dönüştürülen İzettiye Mahallesi 127 Ada 80 ve 83 No’lu parsellerin tekrar Otopark alanı olarak ayrılma önerisi Komisyonun aldığı karar doğrultusunda reddedildi.

Gündemde bulunan ve İmar konuları ağırlıklı 11 Madde de incelenmesi için Komisyonüa havale edilmesinin ardından Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısının 2 Haziran Cuma günü yapılmasına karar verildi ve toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız